Показати одлучност у борби против тероризма

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак сматра да БиХ мора да покаже одлучност у борби против тероризма, те да је најважније да се задржи атмосфера сарадње институција.

Босна и Херцеговина 05.05.2015 | 21:55
Показати одлучност у борби против тероризма

Црнадак је истакао да је добро то што је осуда недавног терористичког чина у Зворнику била неподијељена и што су заједно радили Агенција зе истраге и заштиту БиХ /Сипа/ и МУП Републике Српске.

"Сада је најважније да се задржи ова атмосфера сарадње институција до које смо, нажалост, дошли након терористичког напада. У овој борби не може да буде неријешено. Ми ћемо побиједити - институције морају бити одлучне и искрено вјерујем у то да имамо ту одлучност", рекао је Црнадак новинарима у Новом Граду.

Он сматра да бошњачки политичари треба да буду на висини задатка и да заједно са осталима праве оквире у којима ће институције и агенције које се баве питањем борбе против тероризма бити у могућности да се са тим проблемом изборе.

"Морамо да промијенимо још неке законодавне ствари. Министарство безбједности и Министарство правде раде на томе и ја рачунам да ћемо већ у јуну имати завршене измјене", каже Црнадак.

Према његовим ријечима, тако ће бити испуњени и услови Комитета Савјета Европе - МАНИВАЛ-а, а институције БиХ ће показати одлучност да буду дио свјетске коалиције у борби против тероризма.

Извор: СРНА

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

баш баш

05.05.2015 20:13

Каквог тероризма? Ови нам баш ударају на интелигенцију. Ухватили се некаквог тероризма к'о пијан плота. Јер су догурали до дна. Скоро све и један који је у политици у задњих 20 година, до грла је у криминалу. Част изузецима. Ријетким. Не вјерујем ни Игору Црнадку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

06.05.2015 08:58

Проблем тероризма је у Федерацији.Ако сте у власти,а јесте,подузмите одлучне кораке,не измишљајте топлу воду.

ОДГОВОРИТЕ