"Тешко до договора са кредиторима"

Званична Атина не очекује да ће на састанку еврогрупе 11. маја у Бриселу постићи договор са кредиторима, али ће то свакако бити још један корак напред ка постизању коначног споразума, изјавио је данас грчки министар финансија Јанис Варуфакис.

Регион 05.05.2015 | 18:22
"Тешко до договора са кредиторима"

"Сигурно ћемо имати продуктивне разговоре који ће потврдити остваривање великог напретка и који ће бити још један корак у смеру постизања коначног споразума", изјавио је Варуфакис после разговора са европским комесаром за економска питања Пјером Московисијем у Паризу, а преноси агенција Франс прес.

Варуфакис је данас посетио Брисел и Париз, у склопу низа посета грчких званичника европским престоницама и њихових настојања да обезбеде преко потребна средства за Атину.

Варуфакис је навео да је са Московисијем водио контруктивне разговоре, који су утрли пут за успешан састанак еврогрупе.

Грчки министар је, такође, разговарао са француским колегом Мишелом Сапеном, који је поручио да је могуће постизање доброг компромиса у погледу грчке дужничке кризе.

"Налазимо се на прекретници и имамо капацитет да постигнемо добар компромис", изјавио је Сапен после састанка са Варуфакисом.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

05.05.2015 17:14

Коме је данас лако са кредиторима???

ОДГОВОРИТЕ