Неморални покушаји ревизије историје

Руски предсједник Владимир Путин поручио је да су потпуно неприхватљиви, неморални и веома опасни покушаји ревизије историје и рехабилитације нацизма, јер се тиме свијет гура у нове сукобе.

Свијет 05.05.2015 | 13:05
Неморални покушаји ревизије историје

У телеграму учесницима конференције посвећене улози коју су имале СССР и Кина у побједи над нацистичком Њемачком и Јапаном, руски предсједник је истакао да је сјећање на 70 година од побједе у Другом свјетском рату од посебне важности за Русију и Кину, јер су народи обје земље претрпјели најтеже губитке у борби против нацизма и милитаризма.

"За нас су потпуно неприхватљиви цинични покушаји ревизије историје зарад краткорочних политичких интереса и рехабилитације нацизма и њихових крвника. Такви поступци не само да су неморални, већ су и изузетно опасни. Они гурају свијет у нове сукобе, насиље и окрутност", упозорио је Путин.

Он је напоменуо да су народи Русије и Кине, који су се борили раме уз раме, значајно допринијели побједи над непријатељем, пренио је ТАСС.

"Русија никад неће заборавити храброст и херојство кинеских сабораца који су дали своје животе за нашу заједничку побједу. Кина, такође, чува успомене на совјетске војнике и официре који су погинули у борбама против окупатора на кинеском тлу", нагласио је Путин.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мд

05.05.2015 12:20

Сад су у моди фасисти и вехабије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Павле

05.05.2015 19:03

То је зато сто смо уцили погресну историју Рокфелер+Ротсилд=фасисти ; Сауд=вахабије (Абдула Ал Вахаб)...

Name

дивља јабука

05.05.2015 20:51

Капитализам је потпуно погрешан систем. Испочетка је фин али се отме контроли, посебно кад је приватницима дозвољена производње свих врста оружја. А производ се мора продати иначе пропаде приватник.

ОДГОВОРИТЕ