Ђокић: Електропривреду нећемо приватизовати

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да предузећа из система "Електропривреде Републике Српске" неће бити приватизована, али да је занимљива понуда премијера Србије Александра Вучића о сарадњи два електроенергетска система.

Република Српска 05.05.2015 | 08:52
Ђокић: Електропривреду нећемо приватизовати

Ђокић је за прву наредну заједничку сједницу влада Републике Српске и Србије најавио кандидовање одређених пројеката, као и наставак реализације започетих из сектора енергетике.

"План премијера Србије не подразумијева продају, односно куповину, него искључиво пословну сарадњу двије електропривреде. Само на тим основама, које подразумијевају обострану корист, можемо се даље договарати", рекао је Ђокић за "Прес Репубика Српска".

Он каже да ресорном министарству још нису званично достављени детаљни резултати анализе првих количина нафте из прве бушотине у Посавини, али да информације којима се тренутно располаже указују да ће извјештај бити позитиван, те да је нафта доброг квалитета.

"Српска снажно подржава овај пројекат и недавно смо склопили анекс споразума, а уговором је продужен рок радова на овој бушотини. Сигурни смо да ће се овај пројекат још развијати и да ће бити успјешан", рекао је Ђокић.

Извор: Срна

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Остоја

05.05.2015 06:57

Немају законске основе да приватизују несто сто је вец приватно. Рекао бих да овај прави рацун без крцмара. Ста це бит кад га Баја цује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мука

05.05.2015 07:05

Овај стално преноси и извршава Бајине одлуке у којима народ само тоне и пропада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Продаја

05.05.2015 09:33

Цим овај се појави ко тета Ранка Мисиц и прица о нецему одма је за претпоставити да је продаја у току.. Ако то оде а ево пред нама је да видимо, тек онда је весело

Name

Бањалучанин

05.05.2015 07:14

Ти ниси никакав социјалиста.Знамо сви да си најобичнији лажов. Како те није срамота имати канцеларије такозване социјалистичке партије у раскупусаном Руди Чајавецу, у некадашњој згради управе тог гиганта. Све сте развалили и опљачкали. Шта ти значи онај слоган "рука руци". Значи да се након сваког дила рукујеш са тајкуном, од којег узмеш свој проценат. Бандо црвених краватана. Ви са комунизмом и социјализмом немате никакве везе. Уништили сте овај народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

до тебе је

05.05.2015 07:18

Ето тебе це питат?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

05.05.2015 08:26

оте ми ријец из уста. То је као кад мисх умисли да је лав.

Name

Ругиере Паламудино

05.05.2015 07:32

Не би они али це морати нахранити гласацку масинерију по дрзавним институцијама, у народу познатијим као "дрзавни пос'о", тако да избора нема, убице вола због киле меса или да тако каземо, због потенцијалних јос цетири године власти, са нагласком на потенцијалних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

05.05.2015 08:11

Одакле ти право да ти изјављујес несто о природним богаствима!Дајте референдум за ове распродаје!!!То је насе г..но продато!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

05.05.2015 08:12

Народ ако дозволи приватизацију електропривреде и треба да пропадне !То је једино сто нас дрзи на овим просторима !У памет се народе док не буде касно и неко за саку долара прода оно сто вриједи милијарде !

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

05.05.2015 08:13

Наравно да нецете како би диктирали цијене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

05.05.2015 08:43

Ко тебе шта пита. Ти си човјек без поштења и морала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар Душан

05.05.2015 09:38

Сад је више небитно хоћете ли, или нећете, продати електропривреду. ПРОДАЛИ СТЕ СВЕ НАЈВАЖНИЈЕ ПРИРОДНЕ ЕНЕРГЕТСКЕ РЕСУРСЕ СА ВАМА ПОВЕЗАНИМ ФИРМАМА (Хамовић, Цомсар, Калдера, Минецо Лтд.) који вриједе стотинама пута више него сва електропривреда. Нисте у стању да као држава реализујете ни један енергетски пројекат, нити да омогућите да озбиљно заинтересовани инвеститори реализују ниједну мини хидроелектрану. У разореној Југославији послије ИИ свјетског рата (1954) реализована је ХЕ Зворник, кад се копало крампама, а материјал возио ручним колицима. Јадни сте и биједни да тога нисте ни свјесни, али ни та ваша бахатост неће дуго трајати. Убрзо ће се тражити карта више за све затворе у БиХ, и неће их бити довољно колико ће вас бити у реду за чекање. Све се зна и ништа се не може сакрити. Чекају се само боља времена. ЗАПАМТИТЕ, ОВИ ВАШИ ЗЛОЧИНИ ПРЕМА НАРОДУ НИКАДА НЕЋЕ ЗАСТАРИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кицобн

05.05.2015 10:12

Ето ти се питас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демагогија

05.05.2015 21:15

Он као да је уцијењен, да га неко стално има у шаху. Његова партија има социјалистичких обиљежја таман толико колико и партнерска СНСД социјалдемократских. Ону избацише из Соц.интернационале, а и ову ће ако буде среће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чекајући Олафа

05.05.2015 21:20

Тачно, неће је он ни продавати. А зна се и ко ће, ко већ има искуства. И око продаје и потом око каишења и транжирања улова и ловине. Ако је шта и остало за продају. И ако Олаф не стигне прије.

ОДГОВОРИТЕ