Đokić: Elektroprivredu nećemo privatizovati

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da preduzeća iz sistema "Elektroprivrede Republike Srpske" neće biti privatizovana, ali da je zanimljiva ponuda premijera Srbije Aleksandra Vučića o saradnji dva elektroenergetska sistema.

Republika Srpska 05.05.2015 | 08:52
Đokić: Elektroprivredu nećemo privatizovati

Đokić je za prvu narednu zajedničku sjednicu vlada Republike Srpske i Srbije najavio kandidovanje određenih projekata, kao i nastavak realizacije započetih iz sektora energetike.

"Plan premijera Srbije ne podrazumijeva prodaju, odnosno kupovinu, nego isključivo poslovnu saradnju dvije elektroprivrede. Samo na tim osnovama, koje podrazumijevaju obostranu korist, možemo se dalje dogovarati", rekao je Đokić za "Pres Repubika Srpska".

On kaže da resornom ministarstvu još nisu zvanično dostavljeni detaljni rezultati analize prvih količina nafte iz prve bušotine u Posavini, ali da informacije kojima se trenutno raspolaže ukazuju da će izvještaj biti pozitivan, te da je nafta dobrog kvaliteta.

"Srpska snažno podržava ovaj projekat i nedavno smo sklopili aneks sporazuma, a ugovorom je produžen rok radova na ovoj bušotini. Sigurni smo da će se ovaj projekat još razvijati i da će biti uspješan", rekao je Đokić.

Izvor: Srna

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Ostoja

05.05.2015 06:57

Nemaju zakonske osnove da privatizuju nesto sto je vec privatno. Rekao bih da ovaj pravi racun bez krcmara. Sta ce bit kad ga Baja cuje.

ODGOVORITE
Name

muka

05.05.2015 07:05

Ovaj stalno prenosi i izvršava Bajine odluke u kojima narod samo tone i propada.

ODGOVORITE
Name

Prodaja

05.05.2015 09:33

Cim ovaj se pojavi ko teta Ranka Misic i prica o necemu odma je za pretpostaviti da je prodaja u toku.. Ako to ode a evo pred nama je da vidimo, tek onda je veselo

Name

Banjalučanin

05.05.2015 07:14

Ti nisi nikakav socijalista.Znamo svi da si najobičniji lažov. Kako te nije sramota imati kancelarije takozvane socijalističke partije u raskupusanom Rudi Čajavecu, u nekadašnjoj zgradi uprave tog giganta. Sve ste razvalili i opljačkali. Šta ti znači onaj slogan "ruka ruci". Znači da se nakon svakog dila rukuješ sa tajkunom, od kojeg uzmeš svoj procenat. Bando crvenih kravatana. Vi sa komunizmom i socijalizmom nemate nikakve veze. Uništili ste ovaj narod.

ODGOVORITE
Name

do tebe je

05.05.2015 07:18

Eto tebe ce pitat?

ODGOVORITE
Name

Mikailo

05.05.2015 08:26

ote mi rijec iz usta. To je kao kad mish umisli da je lav.

Name

Rugiere Palamudino

05.05.2015 07:32

Ne bi oni ali ce morati nahraniti glasacku masineriju po drzavnim institucijama, u narodu poznatijim kao "drzavni pos'o", tako da izbora nema, ubice vola zbog kile mesa ili da tako kazemo, zbog potencijalnih jos cetiri godine vlasti, sa naglaskom na potencijalnih.

ODGOVORITE
Name

marko

05.05.2015 08:11

Odakle ti pravo da ti izjavljujes nesto o prirodnim bogastvima!Dajte referendum za ove rasprodaje!!!To je nase g..no prodato!!!

ODGOVORITE
Name

Max

05.05.2015 08:12

Narod ako dozvoli privatizaciju elektroprivrede i treba da propadne !To je jedino sto nas drzi na ovim prostorima !U pamet se narode dok ne bude kasno i neko za saku dolara proda ono sto vrijedi milijarde !

ODGOVORITE
Name

borac

05.05.2015 08:13

Naravno da necete kako bi diktirali cijene.

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

05.05.2015 08:43

Ko tebe šta pita. Ti si čovjek bez poštenja i morala.

ODGOVORITE
Name

Car Dušan

05.05.2015 09:38

Sad je više nebitno hoćete li, ili nećete, prodati elektroprivredu. PRODALI STE SVE NAJVAŽNIJE PRIRODNE ENERGETSKE RESURSE SA VAMA POVEZANIM FIRMAMA (Hamović, Comsar, Kaldera, Mineco Ltd.) koji vrijede stotinama puta više nego sva elektroprivreda. Niste u stanju da kao država realizujete ni jedan energetski projekat, niti da omogućite da ozbiljno zainteresovani investitori realizuju nijednu mini hidroelektranu. U razorenoj Jugoslaviji poslije II svjetskog rata (1954) realizovana je HE Zvornik, kad se kopalo krampama, a materijal vozio ručnim kolicima. Jadni ste i bijedni da toga niste ni svjesni, ali ni ta vaša bahatost neće dugo trajati. Ubrzo će se tražiti karta više za sve zatvore u BiH, i neće ih biti dovoljno koliko će vas biti u redu za čekanje. Sve se zna i ništa se ne može sakriti. Čekaju se samo bolja vremena. ZAPAMTITE, OVI VAŠI ZLOČINI PREMA NARODU NIKADA NEĆE ZASTARITI.

ODGOVORITE
Name

kicobn

05.05.2015 10:12

Eto ti se pitas.

ODGOVORITE
Name

Demagogija

05.05.2015 21:15

On kao da je ucijenjen, da ga neko stalno ima u šahu. Njegova partija ima socijalističkih obilježja taman toliko koliko i partnerska SNSD socijaldemokratskih. Onu izbaciše iz Soc.internacionale, a i ovu će ako bude sreće.

ODGOVORITE
Name

Čekajući Olafa

05.05.2015 21:20

Tačno, neće je on ni prodavati. A zna se i ko će, ko već ima iskustva. I oko prodaje i potom oko kaišenja i tranžiranja ulova i lovine. Ako je šta i ostalo za prodaju. I ako Olaf ne stigne prije.

ODGOVORITE