Дубаи ће добити тениски терен под водом?

Пољски архитекта Кшиштоф Котала тренутно ради на невероватном пројекту за који се нада да ће ускоро пронаћи инвеститоре како би његова замисао постала стварност.

Занимљивости 04.05.2015 | 08:04
Дубаи ће добити тениски терен под водом?

Котала намерава да у Дубаију у близини морске обале сагради подводне терене за тенис. Каже да је већ завршио почетни дизајн, али да мора да се додатно ангажује како би привукао инвеститоре да уложе значајну суму новца у реализацију оваквог пројекта.

“Још нисам пронашао инвеститора, али сматрам како је ово сјајна идеја која ће привући заинтересоване улагаче”, рекао је Котала за Арабиан Бусинесс.

“Ово је нешто сасвим оригинално и требало би да буде изграђено негде где постоји традиција тениса, што Дубаи чини идеалном локацијом”, рекао је Котала додавши да идеја има снажан комерцијални потенцијал при чему се ради о комбинацији технологије, екологије и спорта.

До сада је у Дубаију планирана изградња неколико подводних објеката, а ове недеље саопштени су детаљи о вилама које се планирају градити под морем.

Компанија “Клеиндиенст Гроуп” је саопштила да намерава да изгради плутајуће објекте који ће бити комбинација виле и јахте, при чему ће један спрат бити под водом. Они који буду желели да приуште овакво задовољство мораће да издвоје око 1,36 милиона долара.

Прошле године компанија из Лос Анђелеса која се бави подморским туризмом објавила је како планира пројекат који би донио револуцију у ову врсту туризма и остварио приходе од око три милијарде долара. Планирано је да се изгради туристичка атракција у облику древног изгубљеног града који се налази под водом.

Такође, још 2013. је најављена изградња подводног хотела, али реализација пројекта још није почела.

Извор: Б 92

 

Коментари / 0

Оставите коментар