Dubai će dobiti teniski teren pod vodom?

Poljski arhitekta Kšištof Kotala trenutno radi na neverovatnom projektu za koji se nada da će uskoro pronaći investitore kako bi njegova zamisao postala stvarnost.

Zanimljivosti 04.05.2015 | 08:04
Dubai će dobiti teniski teren pod vodom?

Kotala namerava da u Dubaiju u blizini morske obale sagradi podvodne terene za tenis. Kaže da je već završio početni dizajn, ali da mora da se dodatno angažuje kako bi privukao investitore da ulože značajnu sumu novca u realizaciju ovakvog projekta.

“Još nisam pronašao investitora, ali smatram kako je ovo sjajna ideja koja će privući zainteresovane ulagače”, rekao je Kotala za Arabian Business.

“Ovo je nešto sasvim originalno i trebalo bi da bude izgrađeno negde gde postoji tradicija tenisa, što Dubai čini idealnom lokacijom”, rekao je Kotala dodavši da ideja ima snažan komercijalni potencijal pri čemu se radi o kombinaciji tehnologije, ekologije i sporta.

Do sada je u Dubaiju planirana izgradnja nekoliko podvodnih objekata, a ove nedelje saopšteni su detalji o vilama koje se planiraju graditi pod morem.

Kompanija “Kleindienst Group” je saopštila da namerava da izgradi plutajuće objekte koji će biti kombinacija vile i jahte, pri čemu će jedan sprat biti pod vodom. Oni koji budu želeli da priušte ovakvo zadovoljstvo moraće da izdvoje oko 1,36 miliona dolara.

Prošle godine kompanija iz Los Anđelesa koja se bavi podmorskim turizmom objavila je kako planira projekat koji bi donio revoluciju u ovu vrstu turizma i ostvario prihode od oko tri milijarde dolara. Planirano je da se izgradi turistička atrakcija u obliku drevnog izgubljenog grada koji se nalazi pod vodom.

Takođe, još 2013. je najavljena izgradnja podvodnog hotela, ali realizacija projekta još nije počela.

Izvor: B 92

 

Komentari / 0

Ostavite komentar