СДС : Без слободних медија нема ни слободног друштва

Поводом 3. маја - Међународног дана слободе медија, Српска демократска странка упутила је честитку свим медијима и новинарима с жељом да се уз поштовање професионалних стандарда изборе за што бољи статус у друштву. СДС сматра да без слободе изражавања нема ни слободних медија, нити слободног и демократског друштва.

Република Српска 02.05.2015 | 21:45
СДС : Без слободних медија нема ни слободног друштва

„Свјесни чињенице да медији имају важну улогу и одговорност у изградњи демократског друштва, СДС подржава све слободне  медије  и новинаре који професионално обављају своје обавезе и одолијевају поличким притисцима”.

“Позивамо и оне новинаре и медије који не могу да се отргну разним видовима притиска, да пронађу снагу која ће им помоћи да спознају да њихово извјештавање треба да буде професионално и одговорно у функцији истине и интереса јавности”.

“СДС безрезервно подржава слободу медија и новинаре који се боре за професионалне стандарде и за што бољи статус у друштву и осуђује сваки вид притиска и напада на новинарску професију”, наводи се у саопштењу СДС-а.

Информативна служба СДС-а

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

аска

02.05.2015 20:11

Без слободног мишљења нема слободног друштва. И без слободно изречене јавне ријечи. Законе који штите багрове треба укинути. Сваки шљам се позива да је увриједјен. Криминалцу кажеш да је смрад, а он те тужи. Они могу све развалити и покрасти а забрањено им је рећи да су лопови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реx

02.05.2015 20:15

А нарочито подржавате РТРС

ОДГОВОРИТЕ
Name

роле

02.05.2015 22:49

Ако су икада слободнији медији него сада ево глава.Па данас новинари говоре свашта без поузданих извора и припремају емисије на основу неких будаластина а нико их не кажњава за то. Снимају туђе двориште и улазе у њега без питања

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

03.05.2015 08:48

Подпуно се слажем. Медији треба да само извјештавају реално и непристрасно о догађајима (осим ако сами нису угрожени, под притиском или бране себе) а да народ изрази своје мишљење о томе. Проблем је како се рјешити оних којих лажу у корист оних под чијим су патронатом. Такви људи прљају новинарску професију а не одговарају никоме.

ОДГОВОРИТЕ