SDS : Bez slobodnih medija nema ni slobodnog društva

Povodom 3. maja - Međunarodnog dana slobode medija, Srpska demokratska stranka uputila je čestitku svim medijima i novinarima s željom da se uz poštovanje profesionalnih standarda izbore za što bolji status u društvu. SDS smatra da bez slobode izražavanja nema ni slobodnih medija, niti slobodnog i demokratskog društva.

Republika Srpska 02.05.2015 | 21:45
SDS : Bez slobodnih medija nema ni slobodnog društva

„Svjesni činjenice da mediji imaju važnu ulogu i odgovornost u izgradnji demokratskog društva, SDS podržava sve slobodne  medije  i novinare koji profesionalno obavljaju svoje obaveze i odolijevaju poličkim pritiscima”.

“Pozivamo i one novinare i medije koji ne mogu da se otrgnu raznim vidovima pritiska, da pronađu snagu koja će im pomoći da spoznaju da njihovo izvještavanje treba da bude profesionalno i odgovorno u funkciji istine i interesa javnosti”.

“SDS bezrezervno podržava slobodu medija i novinare koji se bore za profesionalne standarde i za što bolji status u društvu i osuđuje svaki vid pritiska i napada na novinarsku profesiju”, navodi se u saopštenju SDS-a.

Informativna služba SDS-a

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

aska

02.05.2015 20:11

Bez slobodnog mišljenja nema slobodnog društva. I bez slobodno izrečene javne riječi. Zakone koji štite bagrove treba ukinuti. Svaki šljam se poziva da je uvrijedjen. Kriminalcu kažeš da je smrad, a on te tuži. Oni mogu sve razvaliti i pokrasti a zabranjeno im je reći da su lopovi.

ODGOVORITE
Name

Rex

02.05.2015 20:15

A naročito podržavate RTRS

ODGOVORITE
Name

role

02.05.2015 22:49

Ako su ikada slobodniji mediji nego sada evo glava.Pa danas novinari govore svašta bez pouzdanih izvora i pripremaju emisije na osnovu nekih budalastina a niko ih ne kažnjava za to. Snimaju tuđe dvorište i ulaze u njega bez pitanja

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

03.05.2015 08:48

Podpuno se slažem. Mediji treba da samo izvještavaju realno i nepristrasno o događajima (osim ako sami nisu ugroženi, pod pritiskom ili brane sebe) a da narod izrazi svoje mišljenje o tome. Problem je kako se rješiti onih kojih lažu u korist onih pod čijim su patronatom. Takvi ljudi prljaju novinarsku profesiju a ne odgovaraju nikome.

ODGOVORITE