Нацистичка идеологија све популарнија

Русија је забринута због растуће популарности нацистичке идеологије у Европи, док неке земље покушавају да ревидирају догађаје из Другог свјетског рата, рекао је шеф кабинета Кремља Сергеј Иванов.

Свијет 02.05.2015 | 11:43
Нацистичка идеологија све популарнија

Он је у интервјуу за "Руссиа Тодаy" уочи обиљежавања 70 година од побједе над нацизмом у Другом свјетском рату рекао да у земљама Балтика и у Украјини неонацисти сада отворено марширају.

"Ми смо веома забринути због чињенице да локалне власти не чине ништа да се томе супротставе", рекао је он, додајући да нацистичка идеологија постаје све популарнија у Европи, што представља велику опасност.

Иванов, који је на челу организационог одбора за припрему и прославу Дана побједе 9. маја, додао је да западни медији упорно оптужују Русију за отворену пропаганду, али у случају ширења нацизма "сасвим је јасно да је Запад тај који промовише нацистичку идеологију".

Он је додао да је Русија спремна и даље да сарађује са земљама западне Европе и САД у борби против савремених изазова и пријетњи, ако су те земље заинтересоване за то.

У децембру 2014. Русија је позвала све чланице ЕУ да подрже руску резолуцију која осуђује величање нацизма, подсјећа "Спутњик".

Украјина, заједно са САД и Канадом, гласала је против ове руске иницијативе у Генералној скупштини УН.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар