Nacistička ideologija sve popularnija

Rusija je zabrinuta zbog rastuće popularnosti nacističke ideologije u Evropi, dok neke zemlje pokušavaju da revidiraju događaje iz Drugog svjetskog rata, rekao je šef kabineta Kremlja Sergej Ivanov.

Svijet 02.05.2015 | 11:43
Nacistička ideologija sve popularnija

On je u intervjuu za "Russia Today" uoči obilježavanja 70 godina od pobjede nad nacizmom u Drugom svjetskom ratu rekao da u zemljama Baltika i u Ukrajini neonacisti sada otvoreno marširaju.

"Mi smo veoma zabrinuti zbog činjenice da lokalne vlasti ne čine ništa da se tome suprotstave", rekao je on, dodajući da nacistička ideologija postaje sve popularnija u Evropi, što predstavlja veliku opasnost.

Ivanov, koji je na čelu organizacionog odbora za pripremu i proslavu Dana pobjede 9. maja, dodao je da zapadni mediji uporno optužuju Rusiju za otvorenu propagandu, ali u slučaju širenja nacizma "sasvim je jasno da je Zapad taj koji promoviše nacističku ideologiju".

On je dodao da je Rusija spremna i dalje da sarađuje sa zemljama zapadne Evrope i SAD u borbi protiv savremenih izazova i prijetnji, ako su te zemlje zainteresovane za to.

U decembru 2014. Rusija je pozvala sve članice EU da podrže rusku rezoluciju koja osuđuje veličanje nacizma, podsjeća "Sputnjik".

Ukrajina, zajedno sa SAD i Kanadom, glasala je protiv ove ruske inicijative u Generalnoj skupštini UN.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar