У САД-у сукоби током првомајских протеста

У два града на северозападу САД, Сијетлу и Портланду, синоћ је дошло до сукоба између полиције и учесника првомајских протеста, који су тражили већа права радника и миграната, као и окончање полицијске бруталности.

Свијет 02.05.2015 | 10:36
У САД-у сукоби током првомајских протеста

Полиција у Сијетлу је навела да су демонстранти обучени у црно бацали на полицајце каменице и француске кључеве, при чему су повређена тројица полицајаца, од чега двојица теже, пренела је агенција АП.

Полиција је на то одговорила бацивши бибер-спреј и ухапсила шест људи, а у сукобима је оштећено више десетина аутомобила, наводи се у полицијском саопштењу.

"Ово више нису демонстрације, претвориле су се у нереде", изјавио је полицијски капетан Крис Фаулер, задужен за одржавање реда на том догађају, а градоначелник Сијетла је рекао да ће полиција заштитити грађане и имовину и да ће "хапсити када то буде неопходно".

Полиција града Портланда, у савезној држави Орегон, саопштила је да су демонстранти синоћ бацали столице и разне друге предмете на полицајце. Један полицајац је нападнут, после чега је одвезен у болницу.

Портландска полиција је током нереда привремено затворила мост преко реке Виламет и бацила бибер-спреј на демонстранте у тренутку кад су учесници марша поводом Међународног празника рада скренули са најављене руте у центру града.

Осим Сијетла и Портланда, мирне демонстрације су одржане у више америчких градова, од Минеаполиса на северу до Окланда у Калифорнији на западу САД.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

02.05.2015 09:33

Западна "демократија"= фашизам. Почели су откривати оно што су дуго крили. Живот једног бјелца у плавој униформи који брутално убије ненаурожаног црнца вриједи бар 5 црначких или латино живота...Никако да схвате да је прошло вријеме робовласника и ККК као ни да више нису најјачи у свијету. Заиграла им је мечка са сваке стране!

ОДГОВОРИТЕ