U SAD-u sukobi tokom prvomajskih protesta

U dva grada na severozapadu SAD, Sijetlu i Portlandu, sinoć je došlo do sukoba između policije i učesnika prvomajskih protesta, koji su tražili veća prava radnika i migranata, kao i okončanje policijske brutalnosti.

Svijet 02.05.2015 | 10:36
U SAD-u sukobi tokom prvomajskih protesta

Policija u Sijetlu je navela da su demonstranti obučeni u crno bacali na policajce kamenice i francuske ključeve, pri čemu su povređena trojica policajaca, od čega dvojica teže, prenela je agencija AP.

Policija je na to odgovorila bacivši biber-sprej i uhapsila šest ljudi, a u sukobima je oštećeno više desetina automobila, navodi se u policijskom saopštenju.

"Ovo više nisu demonstracije, pretvorile su se u nerede", izjavio je policijski kapetan Kris Fauler, zadužen za održavanje reda na tom događaju, a gradonačelnik Sijetla je rekao da će policija zaštititi građane i imovinu i da će "hapsiti kada to bude neophodno".

Policija grada Portlanda, u saveznoj državi Oregon, saopštila je da su demonstranti sinoć bacali stolice i razne druge predmete na policajce. Jedan policajac je napadnut, posle čega je odvezen u bolnicu.

Portlandska policija je tokom nereda privremeno zatvorila most preko reke Vilamet i bacila biber-sprej na demonstrante u trenutku kad su učesnici marša povodom Međunarodnog praznika rada skrenuli sa najavljene rute u centru grada.

Osim Sijetla i Portlanda, mirne demonstracije su održane u više američkih gradova, od Mineapolisa na severu do Oklanda u Kaliforniji na zapadu SAD.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

02.05.2015 09:33

Zapadna "demokratija"= fašizam. Počeli su otkrivati ono što su dugo krili. Život jednog bjelca u plavoj uniformi koji brutalno ubije nenaurožanog crnca vrijedi bar 5 crnačkih ili latino života...Nikako da shvate da je prošlo vrijeme robovlasnika i KKK kao ni da više nisu najjači u svijetu. Zaigrala im je mečka sa svake strane!

ODGOVORITE