Нико нема потребну подршку да води РТС

Председник Управног одбора РТС-а Зоран Поповић изјавио је да ће се 5. маја увече знати ко ће бити нови директор РТС-а.

Србија 01.05.2015 | 18:59
Нико нема потребну подршку да води РТС

Поповић је рекао да ће Управни одбор Јавног сервиса имати разговоре 5. маја, после којих ће се, како је навео, све дефинитивно знати.

- Кандидат који добије шест гласова чланова биће нови директор. Надам да ће неко добити тих шест гласова, а ако евентуално не добије нико, онда би, по правилима, требало одмах расписати нови конкурс - рекао је Поповић.

Ипак, како сазнајемо, УО је потпуно подељен.

- На основу разговора које воде чланови УО, тренутно је јасно да нико од кандидата нема потребну већину. Александар Милутиновић, који се представља као близак СНС, могао би да добије три гласа. Иза њега је новинар Драган Бујошевић, који је стекао симпатије код два члана Управног одбора - наводи упућени саговорник „Блица“.

На један глас УО може да рачуна Вилибанд Ерић, који је био саветник бившег министра културе Братислава Петковића и важи за пријатеља Зоране Михајловић.

Уколико ниједан од кандидата не добије потребну већину, извесно је да ће садашњи в.д. генералног директора РТС Никола Мирков остати на функцији до даљег, највероватније још годину дана. Следеће године истиче и мандат актуелном УО, па се може претпоставити да ће се прво бирати нови УО, који ће потом расписати конкурс за избор новог директора.

Сви би код Вучића

Занимљиво је да су сви кандидати покушавали да дођу до премијера Вучића. Међутим, Вучић је успео да ескивира све састанке с њима јер, како кажу сарадници премијера, „он не жели да се на било који начин меша у избор директора РТС и да трпи критике Запада због утицаја на медије“.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Свака цаст Вуцицу

02.05.2015 07:18

Наравно Вуциц јос једном показује да је прави цовјек и да је непристрасан.

ОДГОВОРИТЕ