Niko nema potrebnu podršku da vodi RTS

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Zoran Popović izjavio je da će se 5. maja uveče znati ko će biti novi direktor RTS-a.

Srbija 01.05.2015 | 18:59
Niko nema potrebnu podršku da vodi RTS

Popović je rekao da će Upravni odbor Javnog servisa imati razgovore 5. maja, posle kojih će se, kako je naveo, sve definitivno znati.

- Kandidat koji dobije šest glasova članova biće novi direktor. Nadam da će neko dobiti tih šest glasova, a ako eventualno ne dobije niko, onda bi, po pravilima, trebalo odmah raspisati novi konkurs - rekao je Popović.

Ipak, kako saznajemo, UO je potpuno podeljen.

- Na osnovu razgovora koje vode članovi UO, trenutno je jasno da niko od kandidata nema potrebnu većinu. Aleksandar Milutinović, koji se predstavlja kao blizak SNS, mogao bi da dobije tri glasa. Iza njega je novinar Dragan Bujošević, koji je stekao simpatije kod dva člana Upravnog odbora - navodi upućeni sagovornik „Blica“.

Na jedan glas UO može da računa Viliband Erić, koji je bio savetnik bivšeg ministra kulture Bratislava Petkovića i važi za prijatelja Zorane Mihajlović.

Ukoliko nijedan od kandidata ne dobije potrebnu većinu, izvesno je da će sadašnji v.d. generalnog direktora RTS Nikola Mirkov ostati na funkciji do daljeg, najverovatnije još godinu dana. Sledeće godine ističe i mandat aktuelnom UO, pa se može pretpostaviti da će se prvo birati novi UO, koji će potom raspisati konkurs za izbor novog direktora.

Svi bi kod Vučića

Zanimljivo je da su svi kandidati pokušavali da dođu do premijera Vučića. Međutim, Vučić je uspeo da eskivira sve sastanke s njima jer, kako kažu saradnici premijera, „on ne želi da se na bilo koji način meša u izbor direktora RTS i da trpi kritike Zapada zbog uticaja na medije“.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Svaka cast Vucicu

02.05.2015 07:18

Naravno Vucic jos jednom pokazuje da je pravi covjek i da je nepristrasan.

ODGOVORITE