Бјоркман спрема Марија за Ђоковића!

Морам некако да га опустим! Швеђанин преузео тренерску палицу од Амели Морезмо.

Тенис 02.05.2015 | 11:20
Бјоркман спрема Марија за Ђоковића!

Експеримент са Амели Морезмо није успео! Поред добро личног односа који су изградили резултати ипак нису дошли па се Енди Мари окренуо тражењу новог тренера - и убрзо га и пронашао. Јонас Бјоркман ће се од сада бавити каријером Шкота.

„Енди је број три на свету, изузетан тенисер, али ја ћу гледати да му додам ту и тамо по неки проценат освојених поена. То ће ми бити циљ“, рекао је Бјоркман.

Швеђанин који је био познат по одличној игри у дублу, па зато и не чуди што ће једна од главних ствари бити поправљање игре на мрежи Бротанског тенисера.

„Најбољи на свету су мање-више комплетни. Волео бих да Ендија учиним агресивнијим, да излази више на мрежу. Има одличан волеј али није баш сваки пут сигуран у оријентацији на терену, Одлично се креће, ал ибих волео да има ниже тежиште код волеја, иако их игра јако добро“, сматра Швеђанин.

Нови Маријев тренер није смео да каже ништа о Ђоковићу јер се плаши како ће Енди да реагује на то.

„Као играч нисам волео свашта да чујем. Морам да научим како Енди реагује на ствари када је у тренингу. Понекад ми смета што се толико љути на себе, а тако је добар тенисер. Надам се да ћу га мало више опустити“, закључио је Бјоркман.

Судећи по победи Британца над Мишом Зверевим (6:2, 6:2) у првом колу БМВ Опена ова сарадња би могла да буде усешнија него ли она са Морезмо.

Коментари / 0

Оставите коментар