Bjorkman sprema Marija za Đokovića!

Moram nekako da ga opustim! Šveđanin preuzeo trenersku palicu od Ameli Morezmo.

Tenis 02.05.2015 | 11:20
Bjorkman sprema Marija za Đokovića!

Eksperiment sa Ameli Morezmo nije uspeo! Pored dobro ličnog odnosa koji su izgradili rezultati ipak nisu došli pa se Endi Mari okrenuo traženju novog trenera - i ubrzo ga i pronašao. Jonas Bjorkman će se od sada baviti karijerom Škota.

„Endi je broj tri na svetu, izuzetan teniser, ali ja ću gledati da mu dodam tu i tamo po neki procenat osvojenih poena. To će mi biti cilj“, rekao je Bjorkman.

Šveđanin koji je bio poznat po odličnoj igri u dublu, pa zato i ne čudi što će jedna od glavnih stvari biti popravljanje igre na mreži Brotanskog tenisera.

„Najbolji na svetu su manje-više kompletni. Voleo bih da Endija učinim agresivnijim, da izlazi više na mrežu. Ima odličan volej ali nije baš svaki put siguran u orijentaciji na terenu, Odlično se kreće, al ibih voleo da ima niže težište kod voleja, iako ih igra jako dobro“, smatra Šveđanin.

Novi Marijev trener nije smeo da kaže ništa o Đokoviću jer se plaši kako će Endi da reaguje na to.

„Kao igrač nisam voleo svašta da čujem. Moram da naučim kako Endi reaguje na stvari kada je u treningu. Ponekad mi smeta što se toliko ljuti na sebe, a tako je dobar teniser. Nadam se da ću ga malo više opustiti“, zaključio je Bjorkman.

Sudeći po pobedi Britanca nad Mišom Zverevim (6:2, 6:2) u prvom kolu BMV Opena ova saradnja bi mogla da bude usešnija nego li ona sa Morezmo.

Komentari / 0

Ostavite komentar