БЕЛ: Да ли је Андерлехт испао из шампионске трке?!

Туш у надокнади времена поништио пројектил Тилеманса! Да ли је Гент избацио Андерлехт из шампионске трке? Александар Митровић представљао највећу претњу, али није успео да искористи неколико добрих шанси.

Фудбал 01.05.2015 | 13:40
БЕЛ: Да ли је Андерлехт испао из шампионске трке?!

Клуб Бриж може задовољно да трља руке. Захваљујући шокантном голу Рената Нета у 90+1 минуту, Гент је срушио Андерлехт са 2:1 и можда избацио његовог великог ривала из шампионске трке. До краја је остало још пет кола, клуб из Брисела каска за Брижом шест, а за Гентом четири бода, тако да више нема права ни на један кикс.

Све битно се догађало у другом полувремену. Депотре је у 49. довео домаћина у вођство, али је Тилеманса изједначио у 58. минуту и то голом за ТВ шпице - пројектилом преко 25 метара. И онда хладан туш у првом минуту судијске надокнаде. Миличевић је пронашао Нета, који главом матира голмана Прота за ерупцију одушевљења на стадиону Гента – 2:1.

Српски репрезентативац у редовима домаћина Марко Полетановић, упркос евроголу у минулом колу, преседео је на клупи, док је код гостију Александар Митровић представљао највећу претњу, али није успео да искористи неколико добрих шанси.

Иначе, меч је почео минутом ћутања у знак поштовања према штоперу Локерена Грегорија Мертенса, који је данас изгубио битку са животом после срчаног удара.

Коментари / 0

Оставите коментар