Калкулације: Колико ће великани имати на крају ГС титула?

Новинар ’УСА тодаy’ Крис Чејс покушао је да дође до броја освојених Грен слемова на крају каријера велике тројке светског тениса.

Тенис 01.05.2015 | 21:20
Калкулације: Колико ће великани имати на крају ГС титула?

Он сматра да ће Роџер Федерер освојити још један Слем, а да ће Рафаел Надал на крају каријере имати 17 освојених највећих трофеја.

Што се тиче Новака Ђоковића, њему је остало да освоји још шест Грен слемова у каријери и на крају ће имати 14.

„Пре само 15 месеци деловало је да ће Рафаел Надал имати 15 Грен слемова пред почетак лета. Испред себе је у финалу Аустралијан опена имао Станисласа Вавринку, а онда и Ролан Гарос где редовно осваја титулу. Те две титуле значиле би да ће доћи на само један Слем од Роџера Федерера. Он се међутим повредио против Вавринке, освојио је РГ, али од тада има много проблема на терену“, пише Чејс.

„У исто време, иако је само годину дана млађи, делује као да Новак Ђоковић тек улази у период доминације, док Шпанац полако пада. Ђоковић је престигао Надала по броју недеља проведених на првом месту АТП листе, а сада ће покушати да му узме и пехар са Ролан Гароса. Ако успе и у томе, поставља се само једно питање: Да ли Ђоковић може да освоји више Слемова од Роџера Федерера? Одговор је не“, додао је Чејс и покушао да образложи своје мишљење.

„Чак и са титулом у Паризу, Ђоковић ће имати осам Слемова мање од Федерера. Мораће да освоји исти број ГС као у досадашњем току каријере да би се изједначио са Федерером. А све то би требало да уради када се приближава 30. рођендану. Ђоковић је после фантастичне 2011. изгубио моментум у великим финалима. Али, у наредном периоду Новак ће имати све мању конкуренцију. Федерер вероватно може да освоји још један ГС, Надал ће тешко бити претња на осталим подлогама поред шљаке, а Мари? Он је у протекле три сезоне играо десет пута против Ђоковића на тврдој подлози и резултат је 10-0 за Србина. Велиак четворка је освојила 37 од последњих 40 Слемова. Сценарио ће вероватно бити овакав: Ђоковић ће освојити Ролан Гарос ове године, а Надал ће вратити тируле у Паризу 2016. и 2017. и онда освојити још један Вимблдон. Федерер ће на неком од наредних Вимблдона заокружити каријеру титулом, а Ђоковић би до краја каријере могао да освоји још шест титула. Упрамтите, пре Федерера 14 Грен слемова је био рекорд који је држао Пит Сампрас.“

Да ли се слажете са овим претпоставкама?

Коментари / 0

Оставите коментар