Сека Алексић: Иста сам Ким Кардашијан

Певачица о новом албуму "Лек за спавање", супругу Вељку, рођенданском поклону од 20.000 евра, филму, поређењу са америчком старлетом и хуманитарном ангажовању: Пољупци мог мужа су ми лек против несанице. Кад нестане песме и игре бићемо мртва нација

Забава 01.05.2015 | 09:28
Сека Алексић: Иста сам Ким Кардашијан

ФОЛК звезда Светлана Сека Алексић никог не оставља равнодушним! Сваки њен корак је под будним оком јавности. Управо је објавила нови студијски албум "Лек за спавање", а промоција је била у сенци гламурозне прославе њеног 34. рођендана у једном београдском ресторану. После 12 година сарадње са "Гранд продукцијом", певачица је прешла у конкурентску кућу "Сити рекордс", али не зато што је имала несугласице са бившим сарадницима.

- Остала сам у сјајним односима са челницима "Гранда", а приче да сам се свађала са Сашом Поповићем и Лепом Бреном су најобичније измишљотине - каже за "Новости" Сека Алексић. - Са новим сарадницима, изгледом и песмама, ред је био да у "пакету" дође и нови издавач. Мада се држим правила да екипу која добија не треба мењати, овога пута није било тако. Биће промена и када су спотови у питању.

* Који је ваш лек против несанице?

- Пољупци мог супруга Вељка, његови додири и загрљаји побеђују целу фармацеутску индустрију. Он је мој лек за спавање!

* Од супруга сте за рођендан добили сат вредан 20.000 евра. Очекује ли Вељко позив из Пореске управе да објасни како је зарадио новац за скуп поклон?

- Грешка, не 20.000, него 200.000, ма милион! Шалу на страну, то са сатом је наша интерна пошалица и датира још од 1. априла, али многи су је озбиљно схватили! Никада се нисмо расипали и апсолутно ми је свеједно да ли нешто кошта два евра или сто пута више, уколико је од срца! Што се пореских обавеза тиче, барем смо ми ажурни по том питању.

* Певачи се хвале луксузним животом. Није ли то непримерено док народ једва саставља крај с крајем?

- Па, нека се хвале, то је њихова ствар! Скромност се носи из куће и то не може да се одглуми. Увек сам се понашала у складу са васпитањем и нико не може да ми приговори ништа. Свесна сам опште ситуације и мислим да моји поступци и дела говоре више од празних прича.

* Колико је људима данас стало до песме и игре?

- Мислим да је то једино што нам је остало и на чему нам, ту и тамо, још могу позавидети! Када нестане и тај весели дух, бићемо мртва нација. Отуђили смо се, заглавили се на друштвеним мрежама и полако се претварамо у социјалне дегенерике. Још нас једино песма и игра одржавају.

 * Да ли је естрада "српски Холивуд" или лажни гламур?

- Који црни Холивуд? Па и Холивуд шљашти лажним сјајем, а када је тамо тако, можете само да претпоставите колико је сјајна српска естрада! Ако је некада и одисала гламуром, данас дефинитивно није тако.

* Зашто најмање наступате у Београду?

- Београд је специфичан када су концерти у питању и увек сам правила разлику између наступа у главном граду и ван њега. Када правим концерт у Београду, то захтева и моју пуну посвећеност, није то само - изађи и певај. Концерт у "Арени" је захтевао вишемесечне припреме и добрим делом је управо због тога био успешан.

* Одбили сте главну улогу у филму "Милионер у телу сиромаха"?

- Када нешто прихватим, желим да то одрадим професионално и посветим се томе у потпуности. Данима сам вагала, меркала, одузимала и додавала, али како год да окренем, због новог албума, кампање и свега што ме чека, то би била немогућа мисија. То је прави и једини разлог зашто нисам прихватила улогу. 

* У "Ми нисмо анђели 3" играли сте Смоквицу, прижељкујете ли нову улогу?

- Ја сам певачица и то ми је примарно занимање. У глуми сам се опробала и многима се свидело, а када у нечему успете, онда то више није изазов. Али, ко зна, као што видите, могло је врло лако да се деси да поново станем пред филмске камере.

* Како коментаришете то што вас многи пореде са Ким Кардашијан?

- Када вас пореде са лепом женом, то може само да вам ласка и годи. Ким је прелепа и драго ми је ако неко мисли да постоји физичка сличност између ње и мене.

* Имате хуманитарну фондацију за помоћ деци без родитељског старања. Откуд потреба да се ангажујете на том пољу?

- Осим тога, амбасадор сам и хуманитарне фондације "Нови Београд". Када сам била мала, нисам живела у раскоши, моји родитељи су се мучили и врло добро знам како је кад немате. Још тада сам себи рекла да ћу једнога дана помагати онима који немају. Никада нисам причала коме сам и колико помогла, сматрам да је то и више него дегутантно, али се трудим да помажем колико год могу и тако ће бити и убудуће.

* Рекли сте да сте раскрстили са духовима из прошлости. Шта бисте најрадије заборавили?

- Имам обичај да кажем да сам особа садашњости и будућности, а прошлост остављам прошлости. И ти духови су остали где им је место. Никада нисам рекла да желим нешто да заборавим, јер када нешто перципирате као лоше, једним делом сте заслужни за то и боље је да то имате на уму да не бисте починили исту грешку.

* Шта вас испуњава и чини срећном ван сцене?

- Вера у љубав, у Бога, јер Бог је љубав. Окружена сам људима које волим, срећна сам и задовољна и верујем да ће тако и бити. Кроз живот се водим искључиво лепим мислима, а какве су вам мисли, такав вам је живот!

Извор: Новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

камелеон

01.05.2015 07:33

Куку, куку..... Још да знаш таблицу множења и колико слова има абецеда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

01.05.2015 20:10

Не би ниједној опростио.

ОДГОВОРИТЕ