Seka Aleksić: Ista sam Kim Kardašijan

Pevačica o novom albumu "Lek za spavanje", suprugu Veljku, rođendanskom poklonu od 20.000 evra, filmu, poređenju sa američkom starletom i humanitarnom angažovanju: Poljupci mog muža su mi lek protiv nesanice. Kad nestane pesme i igre bićemo mrtva nacija

Zabava 01.05.2015 | 09:28
Seka Aleksić: Ista sam Kim Kardašijan

FOLK zvezda Svetlana Seka Aleksić nikog ne ostavlja ravnodušnim! Svaki njen korak je pod budnim okom javnosti. Upravo je objavila novi studijski album "Lek za spavanje", a promocija je bila u senci glamurozne proslave njenog 34. rođendana u jednom beogradskom restoranu. Posle 12 godina saradnje sa "Grand produkcijom", pevačica je prešla u konkurentsku kuću "Siti rekords", ali ne zato što je imala nesuglasice sa bivšim saradnicima.

- Ostala sam u sjajnim odnosima sa čelnicima "Granda", a priče da sam se svađala sa Sašom Popovićem i Lepom Brenom su najobičnije izmišljotine - kaže za "Novosti" Seka Aleksić. - Sa novim saradnicima, izgledom i pesmama, red je bio da u "paketu" dođe i novi izdavač. Mada se držim pravila da ekipu koja dobija ne treba menjati, ovoga puta nije bilo tako. Biće promena i kada su spotovi u pitanju.

* Koji je vaš lek protiv nesanice?

- Poljupci mog supruga Veljka, njegovi dodiri i zagrljaji pobeđuju celu farmaceutsku industriju. On je moj lek za spavanje!

* Od supruga ste za rođendan dobili sat vredan 20.000 evra. Očekuje li Veljko poziv iz Poreske uprave da objasni kako je zaradio novac za skup poklon?

- Greška, ne 20.000, nego 200.000, ma milion! Šalu na stranu, to sa satom je naša interna pošalica i datira još od 1. aprila, ali mnogi su je ozbiljno shvatili! Nikada se nismo rasipali i apsolutno mi je svejedno da li nešto košta dva evra ili sto puta više, ukoliko je od srca! Što se poreskih obaveza tiče, barem smo mi ažurni po tom pitanju.

* Pevači se hvale luksuznim životom. Nije li to neprimereno dok narod jedva sastavlja kraj s krajem?

- Pa, neka se hvale, to je njihova stvar! Skromnost se nosi iz kuće i to ne može da se odglumi. Uvek sam se ponašala u skladu sa vaspitanjem i niko ne može da mi prigovori ništa. Svesna sam opšte situacije i mislim da moji postupci i dela govore više od praznih priča.

* Koliko je ljudima danas stalo do pesme i igre?

- Mislim da je to jedino što nam je ostalo i na čemu nam, tu i tamo, još mogu pozavideti! Kada nestane i taj veseli duh, bićemo mrtva nacija. Otuđili smo se, zaglavili se na društvenim mrežama i polako se pretvaramo u socijalne degenerike. Još nas jedino pesma i igra održavaju.

 * Da li je estrada "srpski Holivud" ili lažni glamur?

- Koji crni Holivud? Pa i Holivud šljašti lažnim sjajem, a kada je tamo tako, možete samo da pretpostavite koliko je sjajna srpska estrada! Ako je nekada i odisala glamurom, danas definitivno nije tako.

* Zašto najmanje nastupate u Beogradu?

- Beograd je specifičan kada su koncerti u pitanju i uvek sam pravila razliku između nastupa u glavnom gradu i van njega. Kada pravim koncert u Beogradu, to zahteva i moju punu posvećenost, nije to samo - izađi i pevaj. Koncert u "Areni" je zahtevao višemesečne pripreme i dobrim delom je upravo zbog toga bio uspešan.

* Odbili ste glavnu ulogu u filmu "Milioner u telu siromaha"?

- Kada nešto prihvatim, želim da to odradim profesionalno i posvetim se tome u potpunosti. Danima sam vagala, merkala, oduzimala i dodavala, ali kako god da okrenem, zbog novog albuma, kampanje i svega što me čeka, to bi bila nemoguća misija. To je pravi i jedini razlog zašto nisam prihvatila ulogu. 

* U "Mi nismo anđeli 3" igrali ste Smokvicu, priželjkujete li novu ulogu?

- Ja sam pevačica i to mi je primarno zanimanje. U glumi sam se oprobala i mnogima se svidelo, a kada u nečemu uspete, onda to više nije izazov. Ali, ko zna, kao što vidite, moglo je vrlo lako da se desi da ponovo stanem pred filmske kamere.

* Kako komentarišete to što vas mnogi porede sa Kim Kardašijan?

- Kada vas porede sa lepom ženom, to može samo da vam laska i godi. Kim je prelepa i drago mi je ako neko misli da postoji fizička sličnost između nje i mene.

* Imate humanitarnu fondaciju za pomoć deci bez roditeljskog staranja. Otkud potreba da se angažujete na tom polju?

- Osim toga, ambasador sam i humanitarne fondacije "Novi Beograd". Kada sam bila mala, nisam živela u raskoši, moji roditelji su se mučili i vrlo dobro znam kako je kad nemate. Još tada sam sebi rekla da ću jednoga dana pomagati onima koji nemaju. Nikada nisam pričala kome sam i koliko pomogla, smatram da je to i više nego degutantno, ali se trudim da pomažem koliko god mogu i tako će biti i ubuduće.

* Rekli ste da ste raskrstili sa duhovima iz prošlosti. Šta biste najradije zaboravili?

- Imam običaj da kažem da sam osoba sadašnjosti i budućnosti, a prošlost ostavljam prošlosti. I ti duhovi su ostali gde im je mesto. Nikada nisam rekla da želim nešto da zaboravim, jer kada nešto percipirate kao loše, jednim delom ste zaslužni za to i bolje je da to imate na umu da ne biste počinili istu grešku.

* Šta vas ispunjava i čini srećnom van scene?

- Vera u ljubav, u Boga, jer Bog je ljubav. Okružena sam ljudima koje volim, srećna sam i zadovoljna i verujem da će tako i biti. Kroz život se vodim isključivo lepim mislima, a kakve su vam misli, takav vam je život!

Izvor: Novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kameleon

01.05.2015 07:33

Kuku, kuku..... Još da znaš tablicu množenja i koliko slova ima abeceda

ODGOVORITE
Name

Ja

01.05.2015 20:10

Ne bi nijednoj oprostio.

ODGOVORITE