Суспендован и стадион Звезде!

Звезда без публике против Рада, а можда и дуже. Дисицплински поступци против Звезде и Партизана због нереда на "вечитом дербију". И Владимир Волков на тапету.

Фудбал 01.05.2015 | 18:00
Суспендован и стадион Звезде!

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије донела је део казни због великих нереда на стадиону Црвене звезде пре и за време 148. "Вечитог дербија".

На основу извештаја службених лица, одлучено је да стадион Црвене звезде буде суспендован, односно да публика не може да присуствује утакмицама када је Звезда домаћин.

Ова одлука почиње да важи већ од недеље, 3. маја, када у 26. колу Јелен Суперлиге Србије, Звезда дочекује Рад.

"Чланови Дисциплинске комисије су донели одлуку о суспензији присуства публике на првенственим утакмицама сениорског тима ФК Црвена звезда које ће играти као домаћин, а до доношења коначне дисциплинске одлуке. То значи да ће Црвена звезда наредну утакмицу Јелен Суперлиге, у оквиру 26. кола, планирану за 3. мај против Рада, играти без присуства публике", пише у саопштењу на сајту ФСС.

Ово би могло да значи да би стадион Звезде могао да буде затворен и на више утакмица, а не само за ту једну. До краја првенства остало је још пет кола, а Звезда ће три пута играти као домаћин.

Такође, дисциплинци ФСС покренули су поступке и против Црвене звезде и Партизана, и затражили су њихово изјашњавање на достављене извештаје службених лица.

"Против Црвене звезде и Партизана покренути су дисциплински поступци због коришћења пиротехнике, туче на трибинама, убацивања тврдих предмета, непримереног скандирања и истицања одређених транспарената", наводи се у саопштењу.

Покренут је и дисциплински поступак против играча Партизана Владимира Волкова. Волков треба да се "изјасни о изјавама датим после утакмице у којима је омаловажавао Милорада Мажића, главног судију меча Црвена звезда - Партизан".

Коментари / 0

Оставите коментар