Николић почетком јуна у Сарајеву

Предсједник Србије Томислав Николић посјетиће Сарајево почетком јуна, најавио је савјетник предсједника Иван Мркић.

Србија 30.04.2015 | 11:57
Николић почетком јуна у Сарајеву

"Нама је јако стало да имамо одличне односе са БиХ, у интересу нам је да држава јача. Са искреним жаром заступамо да БиХ уђе у ЕУ", рекао је Мркић.

Он је за београдски дневник "Данас" навео да је Николић предлагао бошњачком члану Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу "да оду заједно до Сребренице, али и до српских гробова".

"Ми да можемо да вратимо време, никада не бисмо дозволили оно што се дешавало у Сребреници. Можемо само да се згрозимо и да плачемо над тим, али то не значи да ћемо заборавити наше жртве", нагласио је Мркић.

Он је истакао да се српско друштво суочило са догађајима у Сребреници и подсјетио да је предсједник Србије Томислав Николић изразио жаљење тим поводом.

"Било би праведно да неко призна - `јесте, и Срби су убијани`. Ми смо спремни да праштамо. Ако не поштујеш своје жртве због политичке коректности, онда ниси искрен човек. Знате ли ви колико има српских синова и кћери чији су очеви и рођаци страдали у Сарајеву и нема речи о томе", навео је Мркић.

На констатацију новинара да "нису Бошњаци гранатирали Сарајево", Мркић је узвратио: "Али јесу убијали Србе тамо". "Нису ни Срби који су страдали гранатирали Сарајево, а били су убијани. С тим треба да се суоче они који су то радили", поручио је Мркић.

Извор: Данас

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

цЦцц

30.04.2015 10:31

Мркицу јеси поган... Николицу Бујрум предсједнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Усљо

30.04.2015 11:19

треба имати петљу па доци у Сарајево

ОДГОВОРИТЕ
Name

001

30.04.2015 12:15

Николић зар неће на брда изнад Сарајева, тамо је већ познат.Како га није срам доћи у Сарајево и хоће ли се извинити за своја недјела у којима има и његовог доприноса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свјетска влада

30.04.2015 12:42

Све ово иде под један кров, сви цемо се ми на крају ујединити. Имате безброј документарних на yоутубе о "једној свјетској влади"и мислим да су вецина тацни... све це дрзаве ујединити и имати једног пресједника, а мозда га вец и имамо само не дјелује јавно и нису све дрзаве спремне на то, а вецина јесте... на крају крајева и након тог уједињења све це да пукне у п.м.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре 001

30.04.2015 18:43

Каква злодјела ти си или пијан или блесав мада вјерујем да је ово друго,

ОДГОВОРИТЕ