Nikolić početkom juna u Sarajevu

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić posjetiće Sarajevo početkom juna, najavio je savjetnik predsjednika Ivan Mrkić.

Srbija 30.04.2015 | 11:57
Nikolić početkom juna u Sarajevu

"Nama je jako stalo da imamo odlične odnose sa BiH, u interesu nam je da država jača. Sa iskrenim žarom zastupamo da BiH uđe u EU", rekao je Mrkić.

On je za beogradski dnevnik "Danas" naveo da je Nikolić predlagao bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću "da odu zajedno do Srebrenice, ali i do srpskih grobova".

"Mi da možemo da vratimo vreme, nikada ne bismo dozvolili ono što se dešavalo u Srebrenici. Možemo samo da se zgrozimo i da plačemo nad tim, ali to ne znači da ćemo zaboraviti naše žrtve", naglasio je Mrkić.

On je istakao da se srpsko društvo suočilo sa događajima u Srebrenici i podsjetio da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio žaljenje tim povodom.

"Bilo bi pravedno da neko prizna - `jeste, i Srbi su ubijani`. Mi smo spremni da praštamo. Ako ne poštuješ svoje žrtve zbog političke korektnosti, onda nisi iskren čovek. Znate li vi koliko ima srpskih sinova i kćeri čiji su očevi i rođaci stradali u Sarajevu i nema reči o tome", naveo je Mrkić.

Na konstataciju novinara da "nisu Bošnjaci granatirali Sarajevo", Mrkić je uzvratio: "Ali jesu ubijali Srbe tamo". "Nisu ni Srbi koji su stradali granatirali Sarajevo, a bili su ubijani. S tim treba da se suoče oni koji su to radili", poručio je Mrkić.

Izvor: Danas

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

cCcc

30.04.2015 10:31

Mrkicu jesi pogan... Nikolicu Bujrum predsjednice

ODGOVORITE
Name

Usljo

30.04.2015 11:19

treba imati petlju pa doci u Sarajevo

ODGOVORITE
Name

001

30.04.2015 12:15

Nikolić zar neće na brda iznad Sarajeva, tamo je već poznat.Kako ga nije sram doći u Sarajevo i hoće li se izviniti za svoja nedjela u kojima ima i njegovog doprinosa.

ODGOVORITE
Name

svjetska vlada

30.04.2015 12:42

Sve ovo ide pod jedan krov, svi cemo se mi na kraju ujediniti. Imate bezbroj dokumentarnih na youtube o "jednoj svjetskoj vladi"i mislim da su vecina tacni... sve ce drzave ujediniti i imati jednog presjednika, a mozda ga vec i imamo samo ne djeluje javno i nisu sve drzave spremne na to, a vecina jeste... na kraju krajeva i nakon tog ujedinjenja sve ce da pukne u p.m.!

ODGOVORITE
Name

re 001

30.04.2015 18:43

Kakva zlodjela ti si ili pijan ili blesav mada vjerujem da je ovo drugo,

ODGOVORITE