Поентирање са скривеним подацима

Министар безбједности БиХ Драган Мектић истакао је да је стање у безбједносном сектору у БиХ такво да као да се свако труди да сваки податак задржи за себе и да у одређеном моменту поентира тим подацима.

Босна и Херцеговина 30.04.2015 | 10:20
Поентирање са скривеним подацима

"То се негативно одржава на стање у области борбе против тероризма и других облика криминала", истакао је Мектић. Он је за "Глас Српске" рекао да у БиХ постоје успостављени системи за размјену података, али да тога као да још нису сви свјесни.

Мектић је нагласио да степен сарадње полицијских и безбједносних агенција на свим нивоима није задовољавајући и да то представља велики проблем за БиХ.

"То што постоји више агенција не мора да значи да постоји сметња за њихов рад. Морамо створити механизме да имамо добар систем координације и размјене података и информација, те у случају заједничких истрага", додао је Мектић.

Он је оцијенио да је уз полицијске агенције, слаба карика и Тужилаштво БиХ, те да тужиоци морају бити специјализовани за вођење предмета.

Полицајац Драган Ђурић убијен је у понедјељак, 27. априла, увече у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из села Сапна код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић. Ибрић је ликвидиран приликом размјене ватре са полицијом.

Извор: Глас Српске

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Митар

30.04.2015 08:26

код нас само имају добру координацију криминалци. Видите само како лијепо сарађују дебели-додик-човић-силајџић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ајде

30.04.2015 08:32

нека ми неко јасно каже да ли је нападач у зворнику повикивао Аллаху екбер или је псово мајку полицајцима и говорио да ће их све побити.Имају двије тврдње а свједоци кажу ово друго

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

30.04.2015 08:35

Ста оцекивати него белаје,кад су у безбједности глупи И странацки полтрони да цувају своје сефице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

искрен

30.04.2015 08:54

Имаш мандат и звање да хапсиш да народ прогледа на своје очи, материјала има на претек који угрожава живот народа годинама и не да му нормалан живот који је заслужио својом патњом од рата до сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

30.04.2015 09:02

Са оволиким сигурносним агенцијама,обавјештајним службама,специјалним снагама и технологијом,ни један криминалац не би смио ни да приђе БИХ,а камоли да делује.ТКО ТО ТАМО ПЕВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШОЈКА

30.04.2015 10:38

Ех то је оно кад имамо на све стране ову службу па ону службу, брате под један кров све ставити, не може бити МУП ФБиХ, МУП РС, па онда опет нека заједничка полиција на нивоу државе, па док онај оном каже па онај на централи једе сендвич и виче нисам сад доступан итд. и на крају јадни полицајци испаштају и грађани с њима и све ће бити као у Палестини док се не деси уједињење Босне, расцјеп води само једном вишегодишњој агонији као у Палестини а сада видимо као и у Украјини. па хај опет да причамо о четништву, вехабиштву, усташтву, ми Срби, ми Бошњаци, ми Хрвати, ама људи ми смо Славени, Европљани и почнимо се тако правити, а ко је какве вјере то је чак позитивно што нас има више различитих по вјери и обичајима, али нам је један коријен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

30.04.2015 17:53

Јеси паметан укинути Рс и муп Рс па да нас овако сваки дан убијате.

Name

За министра

30.04.2015 19:40

Ајде министре ријеши то са својим друговима па да мирно спавамо.

ОДГОВОРИТЕ