Poentiranje sa skrivenim podacima

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić istakao je da je stanje u bezbjednosnom sektoru u BiH takvo da kao da se svako trudi da svaki podatak zadrži za sebe i da u određenom momentu poentira tim podacima.

Bosna i Hercegovina 30.04.2015 | 10:20
Poentiranje sa skrivenim podacima

"To se negativno održava na stanje u oblasti borbe protiv terorizma i drugih oblika kriminala", istakao je Mektić. On je za "Glas Srpske" rekao da u BiH postoje uspostavljeni sistemi za razmjenu podataka, ali da toga kao da još nisu svi svjesni.

Mektić je naglasio da stepen saradnje policijskih i bezbjednosnih agencija na svim nivoima nije zadovoljavajući i da to predstavlja veliki problem za BiH.

"To što postoji više agencija ne mora da znači da postoji smetnja za njihov rad. Moramo stvoriti mehanizme da imamo dobar sistem koordinacije i razmjene podataka i informacija, te u slučaju zajedničkih istraga", dodao je Mektić.

On je ocijenio da je uz policijske agencije, slaba karika i Tužilaštvo BiH, te da tužioci moraju biti specijalizovani za vođenje predmeta.

Policajac Dragan Đurić ubijen je u ponedjeljak, 27. aprila, uveče u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Ibrić je likvidiran prilikom razmjene vatre sa policijom.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Mitar

30.04.2015 08:26

kod nas samo imaju dobru koordinaciju kriminalci. Vidite samo kako lijepo sarađuju debeli-dodik-čović-silajdžić.

ODGOVORITE
Name

ajde

30.04.2015 08:32

neka mi neko jasno kaže da li je napadač u zvorniku povikivao Allahu ekber ili je psovo majku policajcima i govorio da će ih sve pobiti.Imaju dvije tvrdnje a svjedoci kažu ovo drugo

ODGOVORITE
Name

marko

30.04.2015 08:35

Sta ocekivati nego belaje,kad su u bezbjednosti glupi I stranacki poltroni da cuvaju svoje sefice!

ODGOVORITE
Name

iskren

30.04.2015 08:54

Imaš mandat i zvanje da hapsiš da narod progleda na svoje oči, materijala ima na pretek koji ugrožava život naroda godinama i ne da mu normalan život koji je zaslužio svojom patnjom od rata do sada.

ODGOVORITE
Name

007

30.04.2015 09:02

Sa ovolikim sigurnosnim agencijama,obavještajnim službama,specijalnim snagama i tehnologijom,ni jedan kriminalac ne bi smio ni da priđe BIH,a kamoli da deluje.TKO TO TAMO PEVA.

ODGOVORITE
Name

ŠOJKA

30.04.2015 10:38

Eh to je ono kad imamo na sve strane ovu službu pa onu službu, brate pod jedan krov sve staviti, ne može biti MUP FBiH, MUP RS, pa onda opet neka zajednička policija na nivou države, pa dok onaj onom kaže pa onaj na centrali jede sendvič i viče nisam sad dostupan itd. i na kraju jadni policajci ispaštaju i građani s njima i sve će biti kao u Palestini dok se ne desi ujedinjenje Bosne, rascjep vodi samo jednom višegodišnjoj agoniji kao u Palestini a sada vidimo kao i u Ukrajini. pa haj opet da pričamo o četništvu, vehabištvu, ustaštvu, mi Srbi, mi Bošnjaci, mi Hrvati, ama ljudi mi smo Slaveni, Evropljani i počnimo se tako praviti, a ko je kakve vjere to je čak pozitivno što nas ima više različitih po vjeri i običajima, ali nam je jedan korijen.

ODGOVORITE
Name

Boki

30.04.2015 17:53

Jesi pametan ukinuti Rs i mup Rs pa da nas ovako svaki dan ubijate.

Name

За министра

30.04.2015 19:40

Ајде министре ријеши то са својим друговима па да мирно спавамо.

ODGOVORITE