Руски војник гази НАТО

Билборд “захвалности” Руској Федерацији постављен је у Бару, поводом обележавања 9. маја, Дана победе над фашизмом, јављају подгоричке "Вијести".

Регион 30.04.2015 | 09:11
Руски војник гази НАТО

"9. мај, Дан победе - хвала Вам што постојимо“, пише са обе стране билборда који је поставио Мировни покрет “Не у рат - Не у НАТО “ испред зграда у којима су смештени Основни суд, основни тужилац, политичке партије и Општина Бар.

На плакату је и георгијевска лента, традиционално руско знамење које се носи сваког 9. маја, и руски војник у стројевом кораку, а испод његових ногу су нацистичке заставе и амблеми НАТО-а.

Председник Мировног покрета Гојко Раичевић саопштио је да је то "само једна од планираних активности" поводом обележавања 70. годишњице победе над фашизмом, чија је централна свечаност 9. маја у Москви.

“Руски војник је симбол мира који је владао Европом све до агресије НАТО-а на Републику Српску и СР Југославију. У нади да ће победити разум и да ће светом завладати мир, ово је и подсећање како су прошли нацисти и упозорење како би прошли неонацисти и наш скромни поклон суграђанима руске националности и знак захвалности ослободиоцима”, казао је Раичевић.

Он је нагласио да Мировни покрет, за разлику од актуелне власти која промовише улазак Црне Горе “у окупационе војне структуре као што је НАТО“, баштини слободарске вредности и традицију народа “са простора коме припадамо”. "Посебно ценимо пресудну улогу Русије у победи над фашизмом у Другом светском рату“, истакао је он.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

зеро

30.04.2015 08:17

глупост,па није НАТО - фасизам. а ни руски војник СИМБОЛ мира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

001

30.04.2015 09:34

Једино мозе бити овако тј. у игрицама или филму којег је наравно велики Баја режисер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Товариш

30.04.2015 09:43

Вставай, страна огромная, Вставай на смертный бой С фашистской силой темною, С проклятою ордой. Пусть ярость благородная Вскипает как волна, Идет война народная, Священная война!

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

30.04.2015 19:25

Све им је узалуд труд РУСИ иду на Крим на летовање

ОДГОВОРИТЕ