Европски пут БиХ неће бити успорен

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић сматра да терористички акт у Зворнику неће успорити европски пут БиХ, јер се такве ствари дешавају и у земљама које су чланице ЕУ.

Босна и Херцеговина 29.04.2015 | 14:36
Европски пут БиХ неће бити успорен

Дачић је рекао да Србија подржава даљи развој и европски пут БиХ, те да је нужан предуслов стабилности региона да и Србија и БиХ, осим Хрватске, постану чланице Уније.

Он је напоменуо да су Србија, БиХ и Хрватска и друге земље у региону чланице такозване међународне коалиције за борбу против тероризма.

"Стабилност европског пута важна је као перспектива која доприноси смиривању различитих проблема и тензија из прошлости", истакао је Дачић и додао да се Србија радује напретку који је БиХ остварила на том путу.

Он је нагласио да је безбједносни систем у Србији спреман на сарадњу да би били спријечени терористички акти.

Дачић је оцијенио да цијели свијет касни у борби против тероризма јер је "Исламска држава" настала прије осам, девет година, а да се свијет тек данас бори против ове организације.

"Важно је да сарађују не само политичке, него прије свега обавјештајно-безбједносне структуре у размјени информација", рекао је Дачић новинарима у Дрвару, гдје ће у својству предсједавајућег ОЕБС-а отворити канцеларију ове организације.

Дачић је истакао да је некада могуће спријечити тероритичке акте, а некада не.

Он је констатовао да постоји значајан број људи са ових простора у свијету који учествују у разним терористичким организацијама и оружаним формацијама и да је проблем када се врате на ове просторе.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xy

29.04.2015 15:11

Од стојања, не може спорије!

ОДГОВОРИТЕ