Evropski put BiH neće biti usporen

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da teroristički akt u Zvorniku neće usporiti evropski put BiH, jer se takve stvari dešavaju i u zemljama koje su članice EU.

Bosna i Hercegovina 29.04.2015 | 14:36
Evropski put BiH neće biti usporen

Dačić je rekao da Srbija podržava dalji razvoj i evropski put BiH, te da je nužan preduslov stabilnosti regiona da i Srbija i BiH, osim Hrvatske, postanu članice Unije.

On je napomenuo da su Srbija, BiH i Hrvatska i druge zemlje u regionu članice takozvane međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma.

"Stabilnost evropskog puta važna je kao perspektiva koja doprinosi smirivanju različitih problema i tenzija iz prošlosti", istakao je Dačić i dodao da se Srbija raduje napretku koji je BiH ostvarila na tom putu.

On je naglasio da je bezbjednosni sistem u Srbiji spreman na saradnju da bi bili spriječeni teroristički akti.

Dačić je ocijenio da cijeli svijet kasni u borbi protiv terorizma jer je "Islamska država" nastala prije osam, devet godina, a da se svijet tek danas bori protiv ove organizacije.

"Važno je da sarađuju ne samo političke, nego prije svega obavještajno-bezbjednosne strukture u razmjeni informacija", rekao je Dačić novinarima u Drvaru, gdje će u svojstvu predsjedavajućeg OEBS-a otvoriti kancelariju ove organizacije.

Dačić je istakao da je nekada moguće spriječiti teroritičke akte, a nekada ne.

On je konstatovao da postoji značajan broj ljudi sa ovih prostora u svijetu koji učestvuju u raznim terorističkim organizacijama i oružanim formacijama i da je problem kada se vrate na ove prostore.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xy

29.04.2015 15:11

Od stojanja, ne može sporije!

ODGOVORITE