Данас Дан жалости у Босни и Херцеговини

У Републици Српској данас је Дан жалости, поводом терористичког напада у полицијској станици у Зворнику, у којем је живот изгубио припадник Министарства унутрашњих послова Српске Драган Ђурић, одлучила је Влада Српске на телефонској сједници.

Босна и Херцеговина 29.04.2015 | 07:15
Данас Дан жалости у Босни и Херцеговини

Влада је одредила и делегацију која ће присуствовати сахрани страдалог полицајца Ђурића, а чиниће је потпредсједник Владе Антон Касиповић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Дан жалости проглашен је и у Федерацији Босне и Херцеговине одлуком ентитетске владе.

Полицајац Драган Ђурић убијен је синоћ у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из села Сапна код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.
Ибрић, који је током напада узвикивао "Алаху екбер", ликвидиран је приликом размјене ватре са полицијом.
Одлука о дану жалости донијета је због терористичког напада на полицијску станицу у Зворнику у коме је убијен полицајац Драган Ђурић, а двојица његових колега су повријеђена.

Напад је извршио 24-годишњи Нердин Ибрић из села Кучић Кула код Зворника, који је такође убијен у размјени ватре с полицијом.
Ђурић ће данас бити сахрањен уз највише полицијске почасти на гробљу Каракај у Зворнику.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Елвис

29.04.2015 05:25

Ехх моја Босно докле си стигла да вас неки брадати из С.Арабије наврацају да се медјусобно убијате...Памет у Главу народе недајте Идиотима да Вам праве свадју у куци , све вехабије напоље Мрс из БиХ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тwинфорце

29.04.2015 05:28

Да ли је дан жалости проглашен због терористичког напада или због погибије полицајца??? Суштинска или језичка грешка?! У овом првом случају би се могло тумачити да је проглашен, између осталог, и због смрти терористе јер је и његова смрт епилог терористичког напада!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кустурић Јован

29.04.2015 05:45

Ево мога размишљања,иако сам убијеђен да то администратор неће објавити.Увијек је будала било и биће међу свим народима свијета.Ја зарад таквих појединаца неби те гнусне радње називао пуцањ у државу.......исто се питам,уз жаљење невиног полицајца,искрено саучешће породици.......дали би би проглашен дан жалости да случајно недај Боже страда дестеро дјеце у саобраћају?Неби.Шта то говори вама и мени?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

29.04.2015 07:24

ВЛАДА МОРА ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ. НИЈЕ СПОСОБНА ДА ЗАШТИТИ ОВАЈ НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

да,да

29.04.2015 09:29

Да бас ти требас да предлозис, па да саставис нову владу... смири се цовјеце досадио си са својим глупим коментарима... изјави сауцесце породици погинулог полицајца...

Name

Лика

29.04.2015 07:29

Ево код нас у Бихацу није никва залост

ОДГОВОРИТЕ