Опасан за националну безбједност?

Драган Шутановац представља озбиљан безбедносни ризик за националну сигурност државе, јер није прошао безбедносну проверу!

Србија 28.04.2015 | 12:32
Опасан за националну безбједност?

Шутановац је изгубио сертификат, јер није прошао безбедносну проверу коју је затражио Одбор за контролу служби безбедности.

"Од укупно девет чланова, само је Шутановац одбијен", речено је за Информер, а, наводно, реч је о стандардној процедури обнављања тих лиценци.

Потврђено је да Шутановац није добио горе поменуту дозволу.

"Разлог за одлуку је поверљив. Поступак није окончан, јер је господин Шутановац најавио жалбу. Могу само да кажем да су провере урађене по закону и да су их спровели професионалци из БИА-е, МУП-а и Министарства правде", рекао је Горан Матић, директор Канцеларије Савета за националну безбедност.

С друге стране, Шутановац тврди да је ово "исполитизован случај" и да је, наводно, могуће да није добио лиценцу због кривичне пријаве Агенције за борбу против корупције која га терети за скривање имовине.

"Сертификат је добио човек са црвене потернице Интерпола (алудира на Момира Стојановића), а ја из опозиције одбијен сам због неких шест квадрата стана.

Ово се десило први пут у историји парламентаризма", рекао је он и додао да ће се жалити Министарству правде, омбудсману и поверенику.

Грешка или сумњива биографија?

Председник Одбора за контролу служби безбедности, Момир Стојановић, рекао је да је сертификат обавезан и да не зна шта је разлог одбијања Шутанца.

"По закону сертификат се не даје особама које су осуђене, под истрагом или у сукобу интереса", рекао је Стојановић.

Извор: Србија данас

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мд

28.04.2015 10:37

Па гдје це му дати сертификат кад је растурио војску Србије, да га не смијенисе до сада не би ни постојала војска Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

29.04.2015 07:58

Нек му га да Мирослав.

ОДГОВОРИТЕ