Opasan za nacionalnu bezbjednost?

Dragan Šutanovac predstavlja ozbiljan bezbednosni rizik za nacionalnu sigurnost države, jer nije prošao bezbednosnu proveru!

Srbija 28.04.2015 | 12:32
Opasan za nacionalnu bezbjednost?

Šutanovac je izgubio sertifikat, jer nije prošao bezbednosnu proveru koju je zatražio Odbor za kontrolu službi bezbednosti.

"Od ukupno devet članova, samo je Šutanovac odbijen", rečeno je za Informer, a, navodno, reč je o standardnoj proceduri obnavljanja tih licenci.

Potvrđeno je da Šutanovac nije dobio gore pomenutu dozvolu.

"Razlog za odluku je poverljiv. Postupak nije okončan, jer je gospodin Šutanovac najavio žalbu. Mogu samo da kažem da su provere urađene po zakonu i da su ih sproveli profesionalci iz BIA-e, MUP-a i Ministarstva pravde", rekao je Goran Matić, direktor Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost.

S druge strane, Šutanovac tvrdi da je ovo "ispolitizovan slučaj" i da je, navodno, moguće da nije dobio licencu zbog krivične prijave Agencije za borbu protiv korupcije koja ga tereti za skrivanje imovine.

"Sertifikat je dobio čovek sa crvene poternice Interpola (aludira na Momira Stojanovića), a ja iz opozicije odbijen sam zbog nekih šest kvadrata stana.

Ovo se desilo prvi put u istoriji parlamentarizma", rekao je on i dodao da će se žaliti Ministarstvu pravde, ombudsmanu i povereniku.

Greška ili sumnjiva biografija?

Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti, Momir Stojanović, rekao je da je sertifikat obavezan i da ne zna šta je razlog odbijanja Šutanca.

"Po zakonu sertifikat se ne daje osobama koje su osuđene, pod istragom ili u sukobu interesa", rekao je Stojanović.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Md

28.04.2015 10:37

Pa gdje ce mu dati sertifikat kad je rasturio vojsku Srbije, da ga ne smijenise do sada ne bi ni postojala vojska Srbije.

ODGOVORITE
Name

dott

29.04.2015 07:58

Nek mu ga da Miroslav.

ODGOVORITE