Може ли Ноле поновити оно што су урадили Мекинро, Федерер и Надал?

Србин у овој сезони има однос победа и пораза 30-2, од тога 17 везаних. Да би ушао у историју мора да остане на овом нивоу током целе сезоне.

Тенис 25.04.2015 | 22:20
Може ли Ноле поновити оно што су урадили Мекинро, Федерер и Надал?

Већина тениских познавалаца су сагласни - имамо срећу што смо сведоци и савременици једног тако великог тенисера као што је Новак Ђоковић. Он ове 2015. године пише историју, обара рекорде као од шале, а многи се питају колико далеко то може да иде. Где је граница?

У једну од најузбудљивијих сезона у свету тениса убраја се она Џона Мекинроа из 1984. године када је имао однос победа и пораза 82-3, и када је легендарни Американац освојио чак 13 титула у једној календарској години.

После две деценије родио се нови краљ тениса који је претио да понови оно што је Мекинро успео, а то је био Роџер Федерер. Он је господарио светским тенисом почетком 21. века. У 2005. години Швајцарац је доживео само четири пораза уз чак 81 победу. Година касније је такође била импресивна, однос Федерера је гласио 92 победе и само пет пораза.

Нешто приближно поменутом двојцу урадио је 2013. године и Рафел Надал , када је имао 75 победа и седам пораза. На реду је Новак Ђоковић који до сада у 2015. години има скор 30-2, али и 17 везаних победа. Прилику да увећа свој салдо имаће од 4. маја када почиње АТП турнир серије 1000 у Мадриду где није учествовао прошле године, тако да ће историјска разлика између прва два тенисера на АТП листи сигурно постати још већа.

Коментари / 0

Оставите коментар