Može li Nole ponoviti ono što su uradili Mekinro, Federer i Nadal?

Srbin u ovoj sezoni ima odnos pobeda i poraza 30-2, od toga 17 vezanih. Da bi ušao u istoriju mora da ostane na ovom nivou tokom cele sezone.

Tenis 25.04.2015 | 22:20
Može li Nole ponoviti ono što su uradili Mekinro, Federer i Nadal?

Većina teniskih poznavalaca su saglasni - imamo sreću što smo svedoci i savremenici jednog tako velikog tenisera kao što je Novak Đoković. On ove 2015. godine piše istoriju, obara rekorde kao od šale, a mnogi se pitaju koliko daleko to može da ide. Gde je granica?

U jednu od najuzbudljivijih sezona u svetu tenisa ubraja se ona Džona Mekinroa iz 1984. godine kada je imao odnos pobeda i poraza 82-3, i kada je legendarni Amerikanac osvojio čak 13 titula u jednoj kalendarskoj godini.

Posle dve decenije rodio se novi kralj tenisa koji je pretio da ponovi ono što je Mekinro uspeo, a to je bio Rodžer Federer. On je gospodario svetskim tenisom početkom 21. veka. U 2005. godini Švajcarac je doživeo samo četiri poraza uz čak 81 pobedu. Godina kasnije je takođe bila impresivna, odnos Federera je glasio 92 pobede i samo pet poraza.

Nešto približno pomenutom dvojcu uradio je 2013. godine i Rafel Nadal , kada je imao 75 pobeda i sedam poraza. Na redu je Novak Đoković koji do sada u 2015. godini ima skor 30-2, ali i 17 vezanih pobeda. Priliku da uveća svoj saldo imaće od 4. maja kada počinje ATP turnir serije 1000 u Madridu gde nije učestvovao prošle godine, tako da će istorijska razlika između prva dva tenisera na ATP listi sigurno postati još veća.

Komentari / 0

Ostavite komentar