Умјесто WТЦЦ, Борковић ће возити ЕТЦЦ!

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић такмичиће се ове сезоне у Европском купу туринг аутомобила, незванично сазнаје Б92.

Остали спортови 23.04.2015 | 16:40
Умјесто WТЦЦ, Борковић ће возити ЕТЦЦ!

Борковић је требало да до краја сезоне вози у Светском шампионату туринг аутомобила, али су проблеми са тимом и аутомобилом довели до промене његових планова.

Сезона у Европском купу туринг аутомобила стартује на стази "Хунгароринг" 2. и 3. маја, где се вози и наредна трка Светског шампионата туринг аутомобила, што значи да ће Борковић сигурно бити у Будимпешти за две недеље.

Борковић је прошле године имао запажен деби у светској елити, а између две сезоне је променио и тим и аутомобил, што је довело до великих проблема. Хонда Сивик коју је возио на прве две трке ове сезоне није модификована да би он могао да вози комфорно у њој због своје висине, али и чињенице да тај модел није ни прићи фабричким.

Српски аутомобилиста је прошле године возио Шевролет Круз за Кампос Рејсинг, а тај модел је нешто већи од Хонде Сивик, коју је добио у склопу сарадње са Протим Италијом. Најмлађу освајач Дијамантске кациге у историји српског аутомобилизма је од предсезонских тестирања имао велике проблеме са боловима у леђима због своје висине од 207 центиметара.

Упркос боловима, одвозао је трке у Аргентини, на отварању сезоне, да би се проблеми наставили протеклог викенда у Мароку. Борковић је током тренинга и квалификација увидео да су му аморитзери у очајном стању, а кочнице спржене, због чега није возио трке на веома опасној уличној стази у Маракешу, иако је требало да стартује као десети на првој трци.

Сезона у Европском купу туринг аутомобила броји шест тркачких викенда, а поред "Хунгароринга", трке ће се возити и у Словачкој, Француској, Чешкој, Белгији и Италије, на стазама које Борковић одлично познаје.

Борковићу ће то бити друга сезона у том шампионату, а претходну, 2013. године, завршио је на трећем месту у генералном пласману.

Коментари / 0

Оставите коментар