Umjesto WTCC, Borković će voziti ETCC!

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković takmičiće se ove sezone u Evropskom kupu turing automobila, nezvanično saznaje B92.

Ostali sportovi 23.04.2015 | 16:40
Umjesto WTCC, Borković će voziti ETCC!

Borković je trebalo da do kraja sezone vozi u Svetskom šampionatu turing automobila, ali su problemi sa timom i automobilom doveli do promene njegovih planova.

Sezona u Evropskom kupu turing automobila startuje na stazi "Hungaroring" 2. i 3. maja, gde se vozi i naredna trka Svetskog šampionata turing automobila, što znači da će Borković sigurno biti u Budimpešti za dve nedelje.

Borković je prošle godine imao zapažen debi u svetskoj eliti, a između dve sezone je promenio i tim i automobil, što je dovelo do velikih problema. Honda Sivik koju je vozio na prve dve trke ove sezone nije modifikovana da bi on mogao da vozi komforno u njoj zbog svoje visine, ali i činjenice da taj model nije ni prići fabričkim.

Srpski automobilista je prošle godine vozio Ševrolet Kruz za Kampos Rejsing, a taj model je nešto veći od Honde Sivik, koju je dobio u sklopu saradnje sa Protim Italijom. Najmlađu osvajač Dijamantske kacige u istoriji srpskog automobilizma je od predsezonskih testiranja imao velike probleme sa bolovima u leđima zbog svoje visine od 207 centimetara.

Uprkos bolovima, odvozao je trke u Argentini, na otvaranju sezone, da bi se problemi nastavili proteklog vikenda u Maroku. Borković je tokom treninga i kvalifikacija uvideo da su mu amoritzeri u očajnom stanju, a kočnice spržene, zbog čega nije vozio trke na veoma opasnoj uličnoj stazi u Marakešu, iako je trebalo da startuje kao deseti na prvoj trci.

Sezona u Evropskom kupu turing automobila broji šest trkačkih vikenda, a pored "Hungaroringa", trke će se voziti i u Slovačkoj, Francuskoj, Češkoj, Belgiji i Italije, na stazama koje Borković odlično poznaje.

Borkoviću će to biti druga sezona u tom šampionatu, a prethodnu, 2013. godine, završio je na trećem mestu u generalnom plasmanu.

Komentari / 0

Ostavite komentar