Нова свађа око куће Адолфа Хитлера

Судбина родне куће Адолфа Хитлера у аустријском градићу Браунау ни 70 година од завршетка Другог светског рата није јасна и на помолу је нова свађа власнице са градским оцима. .

Свијет 20.04.2015 | 14:21
Нова свађа око куће Адолфа Хитлера

Од 1972. године Министарство унутрашњих послова Аустрије је главни закупац, како би спречило насељавање неонациста, а у протеклим преговорима између власнице куће Герлинер Помер, Министарства унутрашњих послова и општине Браунау дошло је до скандала.

Помер је, преко свог адвоката, затражила поделу плаца, што заменик градоначелника Гинтер Поинтер види као назнаку увећања профита.

„У том случају би нам требало два уговора у унајмљивању - један за кућу, за шта већ порески обвезници месечно плаћају око 4.600 евра кирије, а други за одвојени део плаца”, објаснио је он.

То што ради Помер је за Поинтнера, који је уједно и шеф организације „Фолксхилфе” Браунау, прави скандал. И у Министарству унутрашњих послова запрепашћени су тиме што ради Помер, па се размишља о томе да јој се одузме та имовина.

Док експерт за уставно право Хајнц Мајер заступа став да одузимање имовине од власнице није правно могуће, правни експерт Вернер Доралт сматра да, уколико власница покуша да уцењује, онда то оправдава усвајање потребног закона који би омогућио одузимање имовине.

Иначе, град је предвидео да зграду користе школа „Фолксхохшуле” и социјална организација „Фолксхилфе”.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

20.04.2015 13:19

ПА ТО ЈЕ КУЋА АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

20.04.2015 19:07

Неда Свабо да се вампири зла буде... ех да је тако и у БиХ. Ми их призивамо. Они Дразу, ови Хандзар дивизију а и они Павелица. Није цудо сто нам је овако. Сами тразимо и нека нам је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ибро

21.04.2015 12:49

Тако је јаране ,свака ти част ма није крива власт него народ.