Прва продаја имовине Бобар банке

Током прве продаје имовине Бобар банке зарађено је 65.000 марака - продати су банкомати и дневно-ноћни трезори банке. Ово је прва продаја имовине банке која је у ликвидацији и овај износ представља дио ликвидационе масе из које ће се намиривати повјериоци.

Република Српска 20.04.2015 | 22:34
Прва продаја имовине Бобар банке

Ликвидациони управник Бобар банке Миле Максимовић саопштио је да је продаја обављена на основу три достављене понуде и то у вријеме док је на његовом мјесту био бивши управник Саво Шеваљевић. Он је додао да су банкомати морали што прије да се продају, јер су уговори о закупу простора отказани. 

"Имали смо понуду и за ПОС терминале, али се једна фирма из Бањалуке у посљедњим тренутку предомислила. Питање је да ли ћемо их и када продати, а имамо их око 200. Депоненти и повјериоци Бобар банке у ликвидациији потражују око 289 милиона марака, од чега је 59 милиона КМ оспорено. Вриједност имовине банке требало би да буде позната у мају", рекао је Максимовић.

Ове године ће се намирити 86 милиона КМ Агенцији за осигурање депозита, која ће да исплати потраживања до 50.000 КМ. Максимовић је процијенио да ће процес ликвидације Бобар банке потрајати наредних неколико година, а обзиром на то да се очекује да ће велики број предмета завршити на судовима.

(Клиx.ба)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

лопови

20.04.2015 06:41

Ухапсити све власнике, директора и директоре филијала.Сви су знали и допринијели да банка оде у ликвидацију.Директни су сауцесници овог злоцина. Да ли то сада мисле да цијену овог злоцина плате стедисе,физицка лица,мале фирме. Одузети имовину одговорних у банци и распродати јер сви су се добро материјално обезбједили. Злоцин који се мозе поредити са злоцином и убијањем у рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

момент

20.04.2015 07:10

Е БОГА МИ ПРВО НАМИРИТЕ МОЈ ДУГ ПА ОНДА ОСТАЛИ !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

20.04.2015 07:50

Сада це повластене,резимске хијене навалити на лес те за багателу добити имовину Бобар Банке сто у ствари и јесте циљ игре а ко је покупио паре никога није брига јер це стецајни управник затаскати цјелу ствар.Дупла пљацка која је наравно изведена у складу са законима а организована од стране врха власти и њених ботова из тузиластва,мупа,судства,агенције за банкарство...Јад и бједа као по обицају

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

20.04.2015 07:52

Како иде наплата милионских кредита који су додјељени по политицкој препоруци. За које се знало да се узимају са намјером да се не врацају. Са увецаном хипотеком и док те фирме неце ни вратит кредите, сад су унистили до краја мале породицне фирме који су се борили да врацају кредите. За све ово стање морају одговарати .

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја 20.04.2015

20.04.2015 09:54

Баш чудо од чега Гаврило Бобар умрије.Никад нико није објавијо да је болестан је ли судбина Вукелића, замркне а не осване.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси СНСД

20.04.2015 09:54

Јој , људи ста овај резим на целу са диктаром ради обицним људима , ово није нормално. Како реце један цовјек "резим поцео да краде и дјеције млијеко". Страсно је ово кад један цовјек све дрзи у саци.

ОДГОВОРИТЕ