Prva prodaja imovine Bobar banke

Tokom prve prodaje imovine Bobar banke zarađeno je 65.000 maraka - prodati su bankomati i dnevno-noćni trezori banke. Ovo je prva prodaja imovine banke koja je u likvidaciji i ovaj iznos predstavlja dio likvidacione mase iz koje će se namirivati povjerioci.

Republika Srpska 20.04.2015 | 22:34
Prva prodaja imovine Bobar banke

Likvidacioni upravnik Bobar banke Mile Maksimović saopštio je da je prodaja obavljena na osnovu tri dostavljene ponude i to u vrijeme dok je na njegovom mjestu bio bivši upravnik Savo Ševaljević. On je dodao da su bankomati morali što prije da se prodaju, jer su ugovori o zakupu prostora otkazani. 

"Imali smo ponudu i za POS terminale, ali se jedna firma iz Banjaluke u posljednjim trenutku predomislila. Pitanje je da li ćemo ih i kada prodati, a imamo ih oko 200. Deponenti i povjerioci Bobar banke u likvidaciiji potražuju oko 289 miliona maraka, od čega je 59 miliona KM osporeno. Vrijednost imovine banke trebalo bi da bude poznata u maju", rekao je Maksimović.

Ove godine će se namiriti 86 miliona KM Agenciji za osiguranje depozita, koja će da isplati potraživanja do 50.000 KM. Maksimović je procijenio da će proces likvidacije Bobar banke potrajati narednih nekoliko godina, a obzirom na to da se očekuje da će veliki broj predmeta završiti na sudovima.

(Klix.ba)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

lopovi

20.04.2015 06:41

Uhapsiti sve vlasnike, direktora i direktore filijala.Svi su znali i doprinijeli da banka ode u likvidaciju.Direktni su saucesnici ovog zlocina. Da li to sada misle da cijenu ovog zlocina plate stedise,fizicka lica,male firme. Oduzeti imovinu odgovornih u banci i rasprodati jer svi su se dobro materijalno obezbjedili. Zlocin koji se moze porediti sa zlocinom i ubijanjem u ratu.

ODGOVORITE
Name

moment

20.04.2015 07:10

E BOGA MI PRVO NAMIRITE MOJ DUG PA ONDA OSTALI !!!!

ODGOVORITE
Name

goran

20.04.2015 07:50

Sada ce povlastene,rezimske hijene navaliti na les te za bagatelu dobiti imovinu Bobar Banke sto u stvari i jeste cilj igre a ko je pokupio pare nikoga nije briga jer ce stecajni upravnik zataskati cjelu stvar.Dupla pljacka koja je naravno izvedena u skladu sa zakonima a organizovana od strane vrha vlasti i njenih botova iz tuzilastva,mupa,sudstva,agencije za bankarstvo...Jad i bjeda kao po obicaju

ODGOVORITE
Name

bijeljina

20.04.2015 07:52

Kako ide naplata milionskih kredita koji su dodjeljeni po politickoj preporuci. Za koje se znalo da se uzimaju sa namjerom da se ne vracaju. Sa uvecanom hipotekom i dok te firme nece ni vratit kredite, sad su unistili do kraja male porodicne firme koji su se borili da vracaju kredite. Za sve ovo stanje moraju odgovarati .

ODGOVORITE
Name

maja 20.04.2015

20.04.2015 09:54

Baš čudo od čega Gavrilo Bobar umrije.Nikad niko nije objavijo da je bolestan je li sudbina Vukelića, zamrkne a ne osvane.

ODGOVORITE
Name

Bivsi SNSD

20.04.2015 09:54

Joj , ljudi sta ovaj rezim na celu sa diktarom radi obicnim ljudima , ovo nije normalno. Kako rece jedan covjek "rezim poceo da krade i djecije mlijeko". Strasno je ovo kad jedan covjek sve drzi u saci.

ODGOVORITE