Кормакова фрустрирана стањем у БиХ

Америчка амбасадорица у Босни и Херцеговини Маурин Кормак изјавила је да је три мјесеца након преузимања дужности "већ веома фрустрирана", јер осјећа да садашња патња "није неопходна и може се превазићи".

Босна и Херцеговина 16.04.2015 | 14:16
Кормакова фрустрирана стањем у БиХ

Кормакова је у разговору с представницима бх. новинских агенција казала да је у БиХ готово већ три мјесеца, нешто је путовала по земљи, састала се с много људи у Сарајеву и њене прве импресије у вези с грађанима БиХ су сјајне.

"Искрено, оно што ме чини фрустрираним јест да у овој земљи има толико потенцијала, не само када су у питању грађани, него овдје је прекрасна природа, посебно су велике могућности за туризам, постоји потенцијал у енергетском сектору...

Међутим, све то не напредује због политичке корупције и препрека које то спречавају, казала је Кормакова.

Каже да се заиста нада да ће за вријеме свог мандата моћи сарађивати не само с властима него и грађанима БиХ да се људи подрже у постизању напретка ка бољој будућности.

"Ви сте овдје на сјајној локацији и надам се да људи могу искористити ту локацију", казала је она.

Извор: Фена

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

василије

16.04.2015 12:29

Само помогните да се лоповијању стане у крај, остало ћемо ми знати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гфг

16.04.2015 12:49

Ма нек их покупе за дан..све у један транспортер ..знају и они који су највеци кримоси.

Name

Драган

16.04.2015 12:30

Босна и Херцеговина је окупирана држава којом управљају страни центри моћи. Њихова пристрсност стално буди мегаломанске политичке амбиције и захтјеве појединих представника конститутивних народа што за посљедицу има непрекидно међунационално трвење. Увјерен сам, када би се странци престали мијешати у све и свашта у БиХ да би се ситуација веома брзо поправила. Престала би национална трвења или би била сведени на неку разумну мјеру, а у први план би дошли економски настројени политичари. Ако нема пријетње по Дејстонски устав, нема потребе да гласамо за лидере који изборе добијају на тези да су једини браниоци Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алеx.бх

16.04.2015 19:28

Драгане, Б и Х је окупирана дрзава криминалном власцу а не странцима, не заборави да је Њемацка била окупирана страним силама после рата, па је опет израсла у свјетску економску силу сто Босна никада неце успјети са корумпираном и криминалном власти од које долазе све недаце у овој земљи.

Name

Симе

16.04.2015 12:31

Цуј ти фрустрирана? А ста тек ми да каземо који зивимо и ције породице зиве овдје???? Јел домацице? Па ви сте и довели до овога, ви сте и поставили ове да владају, не тако давно, а вец заборавили ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

предузми несто

16.04.2015 12:34

Молимо Вас ко драгог Бога,предузмите несто,спасите нас од ове багре.Господјо Кормак,овдје је без помоци и притиска велких дрзава као сто је Васа,немогуце да народ иста сам направи.Избори се проводе,али онај у кога је власт у тога је и моц и уз помоц новца се лако прекомпонује народна воља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

16.04.2015 12:36

Е сада нам је лаксе када се амери бину за нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

16.04.2015 13:21

Ова се уфурала као да је предсједница дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

16.04.2015 13:34

Много се ти бринес за нас.Али ето и алибија није на лосем мјесту па им ви донесосте демократију и просперитет.Има тога јос Ирак Авганистан Косово све земље гдје све само рузе цвјетају захваљујуци васој бризи.Као да би ови наси могли красти и пљацкати да немају допустење од вас.Камо среце да сте нас васе бриге постедили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брентас

16.04.2015 13:47

Ради ти сестро код приватника у продавници или фабрици за 300 марака па прицај онда о потенцијалу и туризма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

16.04.2015 16:02

Гдјо Цормацк, шта мислите колико сам ја фрустриран због свих ових 25 година живота у оваквој штали. Високообразован, интелигентан, поред техничке струке свашта још знам радити и радио сам али мрднути не дају. Гдје си био 25 година - нигдје, шта си радио - ништа. Док не отјерате Додика и све ове сељачине скупљене око њега, остаће исто као и до сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ех

17.04.2015 06:28

Контрадикторан си. Вјерујем да си високообразован, интелигентан, да знаш много што-шта радити. Али није ми јасно да до сада, са таквим капацитетом, ниси нашао ухљебљење негдје у свијету. Нешто ми се не уклапа.

ОДГОВОРИТЕ