Иванић: Требамо се више бавити привредом

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић отворио је данас у Мостару 18. међународни сајам привреде, истакавши да би сви у БиХ требало више да се баве привредом, јер се од ње живи.

Босна и Херцеговина 14.04.2015 | 14:38
Иванић: Требамо се више бавити привредом

Иванић је нагласио да је обавеза политике да створи бољи пословни амбијент и да се смање порези да би дошло до више инвестиција и запошљавања.

Он је рекао да је Предсједништво БиХ прихватило покровитељство над овом привредном манифестацијом из два разлога.

"Први разлог је то што је Мостарски сајам најозбиљнија привредна манифестација у БиХ, а други што се ова манифестација одржава у Мостару, граду који треба да добије мјесто које заслужује како у привредном, тако и у културном смислу", рекао је Иванић.

Директор Мостарског сајма Далфина Бошњак рекла је да ће се током пет сајамских дана представити 750 излагача из двадесетак земаља, те додала да је партнер сајма Тајван, који има велике привредне потенцијале.

Наводећи да је сајам, упркос тешкој привредној, социјалној и политичкој ситуацији у БиХ, наставио да се одржава, Бошњакова је изразила задовољство што су сви сајамски капацитети попуњени.

Она је додала да се у оквиру Међународног сајма привреде одржавају Сајам туризма, Сајам књиге и графичке индустрије, Сајам информационих технологија и по први пут Сајам дрвне индустрије.

Бошњакова је изразила наду да ће Мостарски сајам дати јак подстицај привредницима у склапању нових пословних аранжмана и партнерстава.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ма...

14.04.2015 14:02

...ти се шалиш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

чова

14.04.2015 14:10

Сајам је сајам ХДЗ привреде, пропух жестоки, фирме по дифолту морале доци, немој да се ко зезне па се запути брука и срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цале

14.04.2015 15:36

Најбоље да продамо БИХ за ЈЕДНУ КМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

14.04.2015 17:27

Цале, продали смо је кад смо разбили Југославију и окренули се шареној лажи званој ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рома

14.04.2015 18:40

Ја сам један од ријетких занимања, пастир, имам стотињак оваца, ово сто је закљуцио Иваниц ја сам то давно знао. Иваниц није никада био пастир.

ОДГОВОРИТЕ