Ivanić: Trebamo se više baviti privredom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić otvorio je danas u Mostaru 18. međunarodni sajam privrede, istakavši da bi svi u BiH trebalo više da se bave privredom, jer se od nje živi.

Bosna i Hercegovina 14.04.2015 | 14:38
Ivanić: Trebamo se više baviti privredom

Ivanić je naglasio da je obaveza politike da stvori bolji poslovni ambijent i da se smanje porezi da bi došlo do više investicija i zapošljavanja.

On je rekao da je Predsjedništvo BiH prihvatilo pokroviteljstvo nad ovom privrednom manifestacijom iz dva razloga.

"Prvi razlog je to što je Mostarski sajam najozbiljnija privredna manifestacija u BiH, a drugi što se ova manifestacija održava u Mostaru, gradu koji treba da dobije mjesto koje zaslužuje kako u privrednom, tako i u kulturnom smislu", rekao je Ivanić.

Direktor Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak rekla je da će se tokom pet sajamskih dana predstaviti 750 izlagača iz dvadesetak zemalja, te dodala da je partner sajma Tajvan, koji ima velike privredne potencijale.

Navodeći da je sajam, uprkos teškoj privrednoj, socijalnoj i političkoj situaciji u BiH, nastavio da se održava, Bošnjakova je izrazila zadovoljstvo što su svi sajamski kapaciteti popunjeni.

Ona je dodala da se u okviru Međunarodnog sajma privrede održavaju Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije, Sajam informacionih tehnologija i po prvi put Sajam drvne industrije.

Bošnjakova je izrazila nadu da će Mostarski sajam dati jak podsticaj privrednicima u sklapanju novih poslovnih aranžmana i partnerstava.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ma...

14.04.2015 14:02

...ti se šališ!

ODGOVORITE
Name

čova

14.04.2015 14:10

Sajam je sajam HDZ privrede, propuh žestoki, firme po difoltu morale doci, nemoj da se ko zezne pa se zaputi bruka i sramota.

ODGOVORITE
Name

Cale

14.04.2015 15:36

Najbolje da prodamo BIH za JEDNU KM!

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

14.04.2015 17:27

Cale, prodali smo je kad smo razbili Jugoslaviju i okrenuli se šarenoj laži zvanoj EU.

ODGOVORITE
Name

roma

14.04.2015 18:40

Ja sam jedan od rijetkih zanimanja, pastir, imam stotinjak ovaca, ovo sto je zakljucio Ivanic ja sam to davno znao. Ivanic nije nikada bio pastir.

ODGOVORITE