Видео: ЕЛ, најава - Креће битка за ''фајнал-фор''!

Утакмицама ЦСКА – ПАО (19.00) и Фенербахче Улкер – Макаби (20.00) у уторак увече почиње четвртфинална, плеј-оф фаза Евролиге.

Кошарка 14.04.2015 | 17:00
Видео: ЕЛ, најава - Креће битка за ''фајнал-фор''!

У једном од највећих дербија у историји Евролиге овога пута је ЦСКА велики фаворит – био је доминантан у групној фази, у форму полако улази и Кириленко, а Московљани имају и предност домаћег терена.

“Најважније ће бити да играмо своју игру, имамо успеха када је тако. Видели сте то и током сезоне, када трчимо, играмо заиста агресивно и не гледамо други тим, онда смо сјајни. То ће бити један од кључева серије“, рекао је Кириленко, који ове сезоне жели да исправи пораз из 2012. године од Олимпијакоса у финалу.

“Мислим да није тачно да нема притиска на Панатинаикосу – како да нема када имају онакву публику, грчки навијачи те увек терају да играш добро. Не смемо да их узимамо здраво за готово – сагласан сам да смо благи фаворити, али то не значи ништа пре победа“, додао је ’Калашњиков’.

Панатинаикос се провукао у Топ 8 фазу – у досадашњем току ЕЛ остварили су половични скор 12-12, док ЦСКА има само два пораза. Међутим, то не мора ништа да значи.

“ЦСКА је доминантан, али то не значи да ми немамо шансе и да се нећемо борити. Бићемо задовољни ако се серија заврши за две недеље, а ми се пласирамо на фајнал-фор – нећемо посустати ни ако изгубимо обе утакмице у Москви, желећемо да се пласирамо даље у пет мечева“, казао је бек ’Зелених’ Никос Папас.

Обе екипе до сада су освојиле по шест титула првака Европе, а у последњих 35 година састали су се 30 пута, уз нерешен скор 15:15.

Играли су и прошле сезоне у четвртфиналу, ПАО је успео да дође до пете утакмице, али их је тада ЦСКА ’самлео’ у Москви – 77:47.

Српске љубитеље кошарке највише ће занимати игре Милоша Теодосића, који ове сезоне игра врло зрело, служи га шут за три поена и један је од главних играча ЦСКА.

У другом мечу дана Немања Бјелица и Богдан Богдановић са својим Фенербахчеом покушаће да створе предност против тима већег имена, али чини се тренутно за нијансу слабијег квалитета – Макабија. Фенер први пут после седам година игра плеј-оф, али у овој серији је благи фаворит.

Тренер Фенера Жељко Обрадовић освојио је осам титула првака Европе, а од тога се у пет наврата на путу састао управо са ’Поносом Израела’.

Тим из Тел Авива ове сезоне има успоне и падове, али и даље је врло неугодан противник који форсира брзу и атрактивну игру. Не би било први пут да Макаби заигра најбоље у најважнијем делу сезоне, тако да нас вероватно очекује неизвесна серија.

Фајнал-фор на програму је у Мадриду од 15. до 17. маја у Мадриду.

Плеј-оф Евролиге:
уторак:
19.00 ЦСКА – ПАО
20.00 Фенербахче Улкер – Макаби

среда:
19.00 Реал Мадрид – Анадолу Ефес
21.00 Барселона – Олимпијакос

Друге утакмице:
понедељак, 20. април:
20.05 Макаби – Фенербахче Улкер
20.45 ПАО – ЦСКА

уторак, 21. април:
20.45 Олимпијакос – Барселона
20.45 Анадолу Ефес – Реал Мадрид

Коментари / 0

Оставите коментар