Video: EL, najava - Kreće bitka za ''fajnal-for''!

Utakmicama CSKA – PAO (19.00) i Fenerbahče Ulker – Makabi (20.00) u utorak uveče počinje četvrtfinalna, plej-of faza Evrolige.

Košarka 14.04.2015 | 17:00
Video: EL, najava - Kreće bitka za ''fajnal-for''!

U jednom od najvećih derbija u istoriji Evrolige ovoga puta je CSKA veliki favorit – bio je dominantan u grupnoj fazi, u formu polako ulazi i Kirilenko, a Moskovljani imaju i prednost domaćeg terena.

“Najvažnije će biti da igramo svoju igru, imamo uspeha kada je tako. Videli ste to i tokom sezone, kada trčimo, igramo zaista agresivno i ne gledamo drugi tim, onda smo sjajni. To će biti jedan od ključeva serije“, rekao je Kirilenko, koji ove sezone želi da ispravi poraz iz 2012. godine od Olimpijakosa u finalu.

“Mislim da nije tačno da nema pritiska na Panatinaikosu – kako da nema kada imaju onakvu publiku, grčki navijači te uvek teraju da igraš dobro. Ne smemo da ih uzimamo zdravo za gotovo – saglasan sam da smo blagi favoriti, ali to ne znači ništa pre pobeda“, dodao je ’Kalašnjikov’.

Panatinaikos se provukao u Top 8 fazu – u dosadašnjem toku EL ostvarili su polovični skor 12-12, dok CSKA ima samo dva poraza. Međutim, to ne mora ništa da znači.

“CSKA je dominantan, ali to ne znači da mi nemamo šanse i da se nećemo boriti. Bićemo zadovoljni ako se serija završi za dve nedelje, a mi se plasiramo na fajnal-for – nećemo posustati ni ako izgubimo obe utakmice u Moskvi, želećemo da se plasiramo dalje u pet mečeva“, kazao je bek ’Zelenih’ Nikos Papas.

Obe ekipe do sada su osvojile po šest titula prvaka Evrope, a u poslednjih 35 godina sastali su se 30 puta, uz nerešen skor 15:15.

Igrali su i prošle sezone u četvrtfinalu, PAO je uspeo da dođe do pete utakmice, ali ih je tada CSKA ’samleo’ u Moskvi – 77:47.

Srpske ljubitelje košarke najviše će zanimati igre Miloša Teodosića, koji ove sezone igra vrlo zrelo, služi ga šut za tri poena i jedan je od glavnih igrača CSKA.

U drugom meču dana Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović sa svojim Fenerbahčeom pokušaće da stvore prednost protiv tima većeg imena, ali čini se trenutno za nijansu slabijeg kvaliteta – Makabija. Fener prvi put posle sedam godina igra plej-of, ali u ovoj seriji je blagi favorit.

Trener Fenera Željko Obradović osvojio je osam titula prvaka Evrope, a od toga se u pet navrata na putu sastao upravo sa ’Ponosom Izraela’.

Tim iz Tel Aviva ove sezone ima uspone i padove, ali i dalje je vrlo neugodan protivnik koji forsira brzu i atraktivnu igru. Ne bi bilo prvi put da Makabi zaigra najbolje u najvažnijem delu sezone, tako da nas verovatno očekuje neizvesna serija.

Fajnal-for na programu je u Madridu od 15. do 17. maja u Madridu.

Plej-of Evrolige:
utorak:
19.00 CSKA – PAO
20.00 Fenerbahče Ulker – Makabi

sreda:
19.00 Real Madrid – Anadolu Efes
21.00 Barselona – Olimpijakos

Druge utakmice:
ponedeljak, 20. april:
20.05 Makabi – Fenerbahče Ulker
20.45 PAO – CSKA

utorak, 21. april:
20.45 Olimpijakos – Barselona
20.45 Anadolu Efes – Real Madrid

Komentari / 0

Ostavite komentar