Путин: Ситуација у региону се погоршала

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да жели да дискутује о палестинско-израелском сукобу, ситуацији у Сирији, Ираку и Јемену са палестинским предсједником Махмудом Абасом, који је у посјети Русији.

Свијет 13.04.2015 | 18:16
Путин: Ситуација у региону се погоршала

"Ситуација у региону се погоршала, наравно да је неопходно консултовати се о читавом низу тих питања", рекао је Путин на састанку с Абасом, како преноси Тасс.

Путин је такође истакао допринос палестинског лидера за стабилизацију Блиског истока и похвалио развој руско-палестинских односа.

"Ви сте изабрани за палестинског вођу прије десет година. Учинили сте много да стабилизујете ситуацију у домаћој политици и економији", рекао је Путин Абасу.

Московски патријарх и све Русије Кирил је претходно одликовао Абаса Редом славе и достојанства првог степена у својој резиденцији у Кремљу у Москви.

"Предсједник Абас је високо одликован за свој допринос развоју односа између Руске православне цркве и државе Палестине", рекао је патријарх.

Примајући одликовање, палестински лидер је нагласио да велика част која му је указана претпоставља "већи степан одговорности за постизање мира на Блиском истоку и изградњу политике мира у држави".

Абас је истакао да Палестина чини све да "ојача односе са својом православном браћом" и да високо цијени помоћ Русије Палестини.

Руски патријарх је нагласио да се сукоб на Блиском истоку може ријешити само дипломатски, пренио је Тасс.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар