Putin: Situacija u regionu se pogoršala

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da želi da diskutuje o palestinsko-izraelskom sukobu, situaciji u Siriji, Iraku i Jemenu sa palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom, koji je u posjeti Rusiji.

Svijet 13.04.2015 | 18:16
Putin: Situacija u regionu se pogoršala

"Situacija u regionu se pogoršala, naravno da je neophodno konsultovati se o čitavom nizu tih pitanja", rekao je Putin na sastanku s Abasom, kako prenosi Tass.

Putin je takođe istakao doprinos palestinskog lidera za stabilizaciju Bliskog istoka i pohvalio razvoj rusko-palestinskih odnosa.

"Vi ste izabrani za palestinskog vođu prije deset godina. Učinili ste mnogo da stabilizujete situaciju u domaćoj politici i ekonomiji", rekao je Putin Abasu.

Moskovski patrijarh i sve Rusije Kiril je prethodno odlikovao Abasa Redom slave i dostojanstva prvog stepena u svojoj rezidenciji u Kremlju u Moskvi.

"Predsjednik Abas je visoko odlikovan za svoj doprinos razvoju odnosa između Ruske pravoslavne crkve i države Palestine", rekao je patrijarh.

Primajući odlikovanje, palestinski lider je naglasio da velika čast koja mu je ukazana pretpostavlja "veći stepan odgovornosti za postizanje mira na Bliskom istoku i izgradnju politike mira u državi".

Abas je istakao da Palestina čini sve da "ojača odnose sa svojom pravoslavnom braćom" i da visoko cijeni pomoć Rusije Palestini.

Ruski patrijarh je naglasio da se sukob na Bliskom istoku može riješiti samo diplomatski, prenio je Tass.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar