Мото ГП: Маркесу побједа у Тексасу!

Возач Репсол Хонде Марк Маркес тријумфовао је на Великој награди Америка, другој трци сезоне у краљевској класи Мото ГП шампионата.

Остали спортови 13.04.2015 | 16:20
Мото ГП: Маркесу побједа у Тексасу!

Бранилац титуле је у Остину дошао до прве победе у овогодишњем шампионату, а 46. у каријери, и то у времену од 43:47.150 минута.

Друго место, са две и по секунде заостатка, заузео је Андреа Довициозо на Дукатију, док је трећи кроз циљ прошао возач Јамахе и победник прве трке сезоне Валентино Роси.

Велика награда Америка донела је узбуђења на самом почетку, а када је Маркес преузео вођство од Довициоза, који је био на челу од старта, више се није освртао. Шпанац је тако наставио апсолутну доминацију на тлу Сједињених Држава, пошто је тријумфовао на последњих шест трка које су тамо вожене. Возач Репсол Хонде је уједно остао једини који је славио у Остину, пошто од уласка те стазе у календар Мото ГП шампионата нико осим њега није био на највишем степенику победничког постоља.

Иза Маркеса, Довициозо и Роси су водили велику борбу, која је решена шест кругова пре краја. Иако је ‘Доктор’ покушао да узврати, на крају је предност коју је возач Дукатија имао на правцима била недостижна за деветоструког светског шампиона. У борби за подијум учествовао је и други возач Дукатија Андреа Јаноне, али је он на крају морао да се задовољи петим местом, иза Хорхеа Лоренца на Јамахи, који је успео да дође до правог ритма у самом финишу трке.

После две трке, у генералном пласману води Роси са 41 бодом, једним више од Довициоза, док Маркес има 36.

Наредна трка Мото ГП шампионата вози се већ 19. априла за Велику награду Аргентине.

Коментари / 0

Оставите коментар