Moto GP: Markesu pobjeda u Teksasu!

Vozač Repsol Honde Mark Markes trijumfovao je na Velikoj nagradi Amerika, drugoj trci sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.

Ostali sportovi 13.04.2015 | 16:20
Moto GP: Markesu pobjeda u Teksasu!

Branilac titule je u Ostinu došao do prve pobede u ovogodišnjem šampionatu, a 46. u karijeri, i to u vremenu od 43:47.150 minuta.

Drugo mesto, sa dve i po sekunde zaostatka, zauzeo je Andrea Doviciozo na Dukatiju, dok je treći kroz cilj prošao vozač Jamahe i pobednik prve trke sezone Valentino Rosi.

Velika nagrada Amerika donela je uzbuđenja na samom početku, a kada je Markes preuzeo vođstvo od Dovicioza, koji je bio na čelu od starta, više se nije osvrtao. Španac je tako nastavio apsolutnu dominaciju na tlu Sjedinjenih Država, pošto je trijumfovao na poslednjih šest trka koje su tamo vožene. Vozač Repsol Honde je ujedno ostao jedini koji je slavio u Ostinu, pošto od ulaska te staze u kalendar Moto GP šampionata niko osim njega nije bio na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

Iza Markesa, Doviciozo i Rosi su vodili veliku borbu, koja je rešena šest krugova pre kraja. Iako je ‘Doktor’ pokušao da uzvrati, na kraju je prednost koju je vozač Dukatija imao na pravcima bila nedostižna za devetostrukog svetskog šampiona. U borbi za podijum učestvovao je i drugi vozač Dukatija Andrea Janone, ali je on na kraju morao da se zadovolji petim mestom, iza Horhea Lorenca na Jamahi, koji je uspeo da dođe do pravog ritma u samom finišu trke.

Posle dve trke, u generalnom plasmanu vodi Rosi sa 41 bodom, jednim više od Dovicioza, dok Markes ima 36.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se već 19. aprila za Veliku nagradu Argentine.

Komentari / 0

Ostavite komentar