Побјеђују, а ''ратују'' у екипи!

Луис Хамилтон и Нико Розберг освојили су прва два места на Великој награди Кине, али без обзира на то између њих је “варничило” после трке.

Остали спортови 12.04.2015 | 18:40
Побјеђују, а ''ратују'' у екипи!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон остварио је победу на трци у Кини, испред клупског колеге Ника Розберга.

Британац је тако десету трку у низу окончао на шампионском подијуму што му је најуспешнији низ у каријери. Претходно, 2007. године, имао је девет узастопних подијума док је возио за Мекларен.

"Екипа је обавила одличан посао, задовољан сам што ми је цео викенд у Шангају протекао глатко. Добро сам контролисао разлику над противницима и чувао гуме за најважније тренутке у трци. Ферари је био прилично близу, али ни у једном тренутку није био у прилици да нас угрози", рекао је Хамилтон после победе.

Нико Розберг међутим имао је замерке на Хамилтонову вожњу. Оптужио је актуелног шампиона Ф1 да је намерно возио спорије, како би се Себастијан Фетел, који је на крају освојио треће место, умешао у борбу за другу позицију.

Розберг се путем радио везе током трке пожалио екипи у боксу и тражио од њих да саветују Хамилтону да вози нешто брже.

"Хамилтон је у том тренутку угрозио моју трку, пошто је за њега било најбоље да ме задржава како би Фетел покушао да ме престигне после раног одласка у бокс. Онда бих морао то да покривам, требало би ми много времена и на крају трке не бих имао шансе", рекао је Розберг.

Немачки возач навео је да је Мерцедес тиме беспотребно ризиковао у трци јер је имао предност над Фераријем.

"Фрустрирајуће је то што је Луис пазио на гуме. Интересантно је да је изјавио да је мислио само на себе и то све говори. Увек је тесно са Фетелом када излазимо из бокса и то је био потпуно непотребни ризик јер смо имали предност над Фераријем. Разговараћемо и видећемо како ће се ствари одвијати", рекао је Розберг.

Хамилтон је негирао оптужбе тимског колеге.

"То апсолутно није истина. Нисам баш гледао у ретровизоре и нисам покушавао да задржим Ника. Ако је желео да се примакне и претекне ме, то је могао да уради... Увек био око четири до пет секунди иза мене", додао је Британац.

"Није се примакао близу и не знам у чему је проблем. Урадио сам оно што су тражили од мене и не би требало о томе много да се расправља", рекао је Хамилтон.

Сукоб Хамилтона и Розберга датира још од прошле године, када су се борили равноправно за титулу, а првак је одлучен у последњој трци у Абу Дабију.

Трка у Кини завршена је док је на стази био “сејфти кар”, пошто се болид Макса Верштапена запалио два круга пре краја. То је шести пут да се трка Формуле 1 оконча на тај начин. Први пут возачи су завршили иза "сејфти кара" 1999. године у трци за Велику награду Канаде, затим у Аустралији 10 година касније, у Италији, такође 2009. године, у Монаку годину дана касније, Бразилу 2012. године и Канади прошле године.

Коментари / 0

Оставите коментар