Pobjeđuju, a ''ratuju'' u ekipi!

Luis Hamilton i Niko Rozberg osvojili su prva dva mesta na Velikoj nagradi Kine, ali bez obzira na to između njih je “varničilo” posle trke.

Ostali sportovi 12.04.2015 | 18:40
Pobjeđuju, a ''ratuju'' u ekipi!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je pobedu na trci u Kini, ispred klupskog kolege Nika Rozberga.

Britanac je tako desetu trku u nizu okončao na šampionskom podijumu što mu je najuspešniji niz u karijeri. Prethodno, 2007. godine, imao je devet uzastopnih podijuma dok je vozio za Meklaren.

"Ekipa je obavila odličan posao, zadovoljan sam što mi je ceo vikend u Šangaju protekao glatko. Dobro sam kontrolisao razliku nad protivnicima i čuvao gume za najvažnije trenutke u trci. Ferari je bio prilično blizu, ali ni u jednom trenutku nije bio u prilici da nas ugrozi", rekao je Hamilton posle pobede.

Niko Rozberg međutim imao je zamerke na Hamiltonovu vožnju. Optužio je aktuelnog šampiona F1 da je namerno vozio sporije, kako bi se Sebastijan Fetel, koji je na kraju osvojio treće mesto, umešao u borbu za drugu poziciju.

Rozberg se putem radio veze tokom trke požalio ekipi u boksu i tražio od njih da savetuju Hamiltonu da vozi nešto brže.

"Hamilton je u tom trenutku ugrozio moju trku, pošto je za njega bilo najbolje da me zadržava kako bi Fetel pokušao da me prestigne posle ranog odlaska u boks. Onda bih morao to da pokrivam, trebalo bi mi mnogo vremena i na kraju trke ne bih imao šanse", rekao je Rozberg.

Nemački vozač naveo je da je Mercedes time bespotrebno rizikovao u trci jer je imao prednost nad Ferarijem.

"Frustrirajuće je to što je Luis pazio na gume. Interesantno je da je izjavio da je mislio samo na sebe i to sve govori. Uvek je tesno sa Fetelom kada izlazimo iz boksa i to je bio potpuno nepotrebni rizik jer smo imali prednost nad Ferarijem. Razgovaraćemo i videćemo kako će se stvari odvijati", rekao je Rozberg.

Hamilton je negirao optužbe timskog kolege.

"To apsolutno nije istina. Nisam baš gledao u retrovizore i nisam pokušavao da zadržim Nika. Ako je želeo da se primakne i pretekne me, to je mogao da uradi... Uvek bio oko četiri do pet sekundi iza mene", dodao je Britanac.

"Nije se primakao blizu i ne znam u čemu je problem. Uradio sam ono što su tražili od mene i ne bi trebalo o tome mnogo da se raspravlja", rekao je Hamilton.

Sukob Hamiltona i Rozberga datira još od prošle godine, kada su se borili ravnopravno za titulu, a prvak je odlučen u poslednjoj trci u Abu Dabiju.

Trka u Kini završena je dok je na stazi bio “sejfti kar”, pošto se bolid Maksa Verštapena zapalio dva kruga pre kraja. To je šesti put da se trka Formule 1 okonča na taj način. Prvi put vozači su završili iza "sejfti kara" 1999. godine u trci za Veliku nagradu Kanade, zatim u Australiji 10 godina kasnije, u Italiji, takođe 2009. godine, u Monaku godinu dana kasnije, Brazilu 2012. godine i Kanadi prošle godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar